MasterChef'te elenen isim belli oldu! Mehmet Şef gözyaşlarını tutamadı

Ekranların reyting rekortmeni yarışma programı MasterChef'te elenen isim belli oldu. Jüri üyesi Mehmet Şef'in gözyaşlarına hakim olamadığı anlarda Ayyüce Kamit yarışmaya veda eden isim oldu.

MasterChef'te elenen isim belli oldu! Mehmet Şef gözyaşlarını tutamadı

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan köstebek skandalının ardından yeniden yükselişe geçen MasterChef programında önce Uğur Yılmaz Deniz'in ilişiğinin kesildiği açıklandı. Ardından da eleme gecesinde herkesi hüzünlendiren bir veda yaşandı.

MasterChef'in dün akşam yayınlanan bölümünde mavi takımdan Sefa, Ayyüce ve Uğur eleme potasına girdi. 3 yarışmacı Somer Şef tarafından hazırlanan Uskumru Dolması'nı yapmaya çalıştı. Somer Şef'in tabağına en yakın isim Sefa olurken, Uğur ile Ayyüce son ikiye kaldı ve veda eden isim Ayyüce oldu.

"1 yıl penceresi olmayan evde yaşadım"

Yarışmaya veda eden isim olan Ayyüce, büyük zorluklarla buraya kadar geldiğini ifade ederek, tek başına memleketinden kalkıp İstanbul'a geldiğini ve 1 yıl penceresi dahi olmayan bir evde yaşadığını söyledi. Daha sonra Marmaris'e gittiğini ancak kendisine uygun olmadığı için geri döndüğünü ifade eden Ayyüce, "Buralara gelmek için azimle çalıştım ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Şu anda kendim için değil beni izlediklerinde üzüleceklerini bildiğim yakınlarım için üzülüyorum" dedi.

Ayyüce'nin duygusal sözleri karşısında jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya da gözyaşlarına hakim olamadı. Ayyüce'nin vedası nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Somer Şef ise, "Senin kalbin vücudundan çok daha büyük. Biz senin iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" dedi. Şef Danilo Zanna ise Ayyüce'ye moral vererek daha çok çalıştığı takdirde hedeflerine ulaşabileceğini söyledi.

Şef Mehmet Yalçınkaya'dan veda mesajı

Program sırasında Ayyüce'nin açıklamaları nedeniyle gözyaşlarını tutamayan Şef Mehmet Yalçınkaya, Instagram hesabından Ayyüce için bir mesaj yayınladı. İşte Mehmet Şef'in mesajı...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mehmet YALÇINKAYA (@chefmehmetyalcinkaya)

MasterChef Ayyüce Kamit kimdir?

Masterchef Ayyüce Kamit, 1996 yılında Sakarya’da doğdu. Ayyüce Kamit, 1.68 boyunda ve 45 kilodur. Lise sona kadar Sakarya’da eğitim gören Ayyüce, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünde eğitimini tamamlamıştır. Bunun akabinde, Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi alan Ayyüce, 360 İstanbul adlı restaurantta 4 aylık stajını tamamladıktan sonra bir yıl da aktif olarak orada çalışmaya devam etmiştir. Ardından Marmaris Grand Azur Hotel’in İtalyan Mutfağı’nda üç ay çalışan Ayyüce, İstanbul’a döndüğünde Nicole Restoran’da işe başlamış ve son olarak, 2 yıl pastanede çalışmıştır.

MasterChef'te elenen isim belli oldu! Mehmet Şef gözyaşlarını tutamadı - Resim : 3
MasterChef Türkiye'ye veda eden isim Ayyüce Kamit oldu.

Ayyüce Kamit, 24 yaşında ve aslen Sakaryalı. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Kamit, dört yıldır aşçılık yapıyor. Rakipleri geçerek adını final turuna yazdıran MasterChef Ayyüce Kamit, ilk turda, Danilo şef, Mehmet Şef ve Somer Şef'ten evet oyu almıştı.

MasterChef 2020’nin ana kadrosunda yer almaya hak kazanan Ayyüce Kamit, mutfak ile yakından ilgilenmektedir. 22 Kasım Pazar günü gerçekleşen bölümde MsterChef Türkiye'ye veda eden isim oldu.