'Mavi tik' için şartlar yine değişti! Twitter Blue'da 90 gün detayı

Doğrulanmış rozet için Twitter’dan bir karar daha geldi. Gündemden düşmeyen Twitter için Twitter Blue yeni bir karar aldı. Sosyal medyanın mikroblog uygulamasında alınan 90 gün kararı nedir?

'Mavi tik' için şartlar yine değişti! Twitter Blue'da 90 gün detayı

Adından sık sık söz ettiren uygulama Twitter, Elon Musk satın aldıktan sonra dikkat çekici güncellemelerle gündeme geldi . Yönetim, mavi tik yani hesap rozetiyle ilgili önemli bir karar aldı. Öncesinden duyurulan karara göre tüm Twitter kullanıcıları, doğrulanmış hesap rozeti, yani mavi tik alabilecekti. Bunun için sunulan tek bir kural vardı.

Kullanıcılar aylık 8 dolar ödeyip Twitter Blue abonesi olmaktı. Fakat bu koşul uygulanmaya başladıktan sonra sahte hesapların parayla mavi tik almasıyla Twitter’da adeta karmaşaya neden oldu.
 
Bunun üzerine alınan kararda ise bütün kullanıcıların parayla olsa bile mavi tike hemen sahip olamayacağı bildirildi. Twitter'da yeni bir hesap açıldığında bu hesaba Twitter Blue aboneliği verilmeyecek. Abonelik hakkına erişilmesi için hesap açıldıktan sonra 90 gün geçmesi gerekecek. Ayrıca Twitter yönetimi, bir hesap için 90 günlük sınırdan fazlasını da isteyebilecek. Sahte olduğu düşünülen hesaplar, daha uzun bekleme sürelerine sahip olacaklar.

Twitter Blue aboneliği 29 Kasım'a kadar Twitter Blue abonesi olamayacakları  bildirildi. O tarihten sonra da yalnızca ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'taki iOS kullanıcıları, Twitter Blue aboneliği satın alabilecekler.