Twitter, 2021 yılında mavi tik başvurularını yeniden ele alacak

Twitter, mavi tik programı yani onaylı hesap programını bir süreliğine askıya almıştı. Yeni bir gelişmeye göre Twitter, 2021 yılının başından itibaren yeni bir süreçle başvuruları yeniden ele alacağını duyurdu.

Twitter, 2021 yılında mavi tik başvurularını yeniden ele alacak

Bir süredir onaylanmış hesap programını askıya alan Twitter, 2021 başında yeni doğrulama süreçleriyle birlikte başvuruları yeniden ele alacağını açıkladı. 

Twitter’daki mavi tik,  kamu menfaatini ilgilendiren bir hesabın orijinal olduğunun bilinmesini sağlıyor. Mavi tik alabilmek için ayrıca hesabın tanınmış ve aktif olması gerekiyor. Doğrulama için uygun olacak hesaplar arasında devlet hesapları, şirketler, markalar, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, eğlence, spor, aktivistler, organizatörler ve Twitter’ın toplum üzerinde etkisi olduğunu düşündüğü kişiler olacak.

Twitter artık mavi tiki iptal edebilecek

Twitter daha önce doğrulanmış ya da yeni doğrulanacak bir hesabın mavi tikini herhangi bir zamanda ve bildirim yapmaksızın kaldırabilecek. Hesabı doğrulanan bir kullanıcı, insanları gerçek kimlikleri konusunda yanıltmak için adını veya biyografisini değiştirirse Twitter, mavi tiki iptal edebilecek. Ayrıca Twitter, nefret, taciz içeren davranış, şiddeti yüceltme, toplumsal bütünlük politikası, gizli bilgiler politikası, platform protestosu ve spam politikası gibi konularda tekrar eden ihlallere dayalı olarak rozetin kaldırılmasını vaka bazında değerlendirecek.