Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı

TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA… 4 gemi, Türk Donanması’na teslim edildi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa ve idame eden 10 ülke arasında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde hedefin tam bağımsızlık olduğuna dikkat çekti.

Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı

Mavi Vatan için gurur günü… TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi, Marlin SİDA suyla buluştu.

TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA’la herhangi bir aksaklık olmazsa 19 Ocak itibariyle Donanma’ya teslim edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TCG Derya ile kavuşacak. TCG Anadolu’dan sonra en büyük gemi olacak TCG Derya, donanmanın gücüne güç katacak.

Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı - Resim : 1

Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde inşa edilen ve testleri tamamlanan TCG Derya, düzenlenen törenle TSK'ya teslim edilecek. Bugün gerçekleştirilecek törene Erdoğan da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TGC Derya, TGC Anadolu'dan sonra en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. Bilindiği gibi MİLGEN Projesi'nin 5. gemisi olan TGC İstanbul, yerli imkanlarla üretilen ilk fırkateyndir.

Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı - Resim : 2

"DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VERECEKTİR"

Teslimatı yapılan gemilerimizin donanmamıza ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, aynı zamanda dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü deniz aracını da donanmamıza teslim ediyoruz.

Marlin SİDA, elektronik taarruz görevlerini tam otonom olarak icra edecektir. Denizlerdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven düşmana korku verecektir. Marlin SİDA'nın da donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasındaki yakın işbirliği ve koordinasyondur.

Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı - Resim : 3

"YENİ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Kurumlar arasında anlayış güçlendikçe de oyun değiştirici projeler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemde bu koordinasyonu çok daha ileriye taşıyarak yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

Mavi Vatan'ın güvenliğini temin için birçok projeyi hayata geçirdik. Yüzde 80'e varan yerlilik oranına ulaştık. Gemilerin sadece kaba işçiliğini yapmakla kalmıyoruz, sensör, silah ve mühimmatları da yerli ve milli olarak üretebiliyoruz.

"HER BİR GEMİMİZİN GÜCÜMÜZE GÜÇ KAZANACAĞI İNANCINDAYIZ"

Teslimatı gerçekleşen her bir gemimizin gücümüze güç kazanacağı inancındayız. TCG Derya, TCG Anadolu’dan sonraki en büyük gemi olma özelliğindedir. MİLGEM Projesi’nin 5. Gemisi olan TCG İstanbul, Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli fırkateyndir

Lojistik destek gemimiz TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi, muharip unsurların akaryakıt, tatlı su ve yiyecek ihtiyaçlarını temin edecektir. Donanmamıza hayırlı olmasını diliyorum, bize bu sevinci yaşatan her kuruma şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Türkiye tüm gerilimlerin ve krizlerin ortasında istikrar abidesi olarak adından söz ettiriyor. Bizi acımasızca eleştirenlerin bugün bize hak verdiğini görüyoruz.

Benzer pişmanlık Gazze'de yaşanacak. En son kötü sınavlarını Gazze'de veren batılı ülkelerin hiçbir inandırıcılığı kalmadı.

"BÖLGEMİZE UÇAK GEMİLERİ GÖNDEREREK İSRAİL'E DESTEK VERENLERİ İBRETLE TAKİP EDİYORUZ"

Çoğu çocuk ve kadın 25 bin Gazzelinin katli başta olmak üzere 100 bin kişinin canını yakanlar bunun sonuçlarıyla yüzleşecek. Bugün bölgemize uçak gemileri göndererek İsrail yönetimine destek verenleri ibretle takip ediyoruz. Batılı güçler Netanyahu'nun barbarlık ve soykırımını izlemekle yetindiler.

İsrail’in işlediği katliamlara ve zulümlere göz yumanlar yarın ‘Keşke’ demekten kurtulamayacak, çok büyük bir nedamet yaşayacaklardır.

Tüm bu yaşananlar özellikle bunların karşısında en fazla yükselten ülkelerden biri biziz. 2002 yılında savunma projelerimizin bütçe büyüklüğü 5.5 milyar dolarken bugün rakam 16 kat artışla 90 milyar dolara ulaştı.

185 ülkeye 230 çeşit ürün satarak toplamda 5.5 milyar dolarlık ihracat tutarı yakaladık. Bu dönemde 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandı. Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan 10 ülke arasında yer alıyor.

Mavi Vatan’da tarihi gün! TCG Derya, TCG İstanbul, TC Arif Ekmekçi, Marlin suyla buluştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuştu: Gemilerimizle donanma gücü arttı - Resim : 4

“TERÖR BATAKLIKLARI KURUTULUNCAYA KADAR TERÖRE KARŞI MÜCADELEYİ KARARLILIKLA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz İHA ve SİHA üretiminde ise dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da büyük güçlerin desteğiyle değil tedarikçilerin zorluklarına rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik.

Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Sınırlarımız içinde ve dışında terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz. Suriye ve Irak'taki terör bataklıkları kurutuluncaya kadar teröre karşı mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz. Elbette tüm bu adımları atarken şu gerçeği unutmuyoruz.

"HEDEFİMİZ SAVUNMA SANAYİİNDE TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE'DİR"

Çeşitli muharip deniz platformlarının geliştirilmesine ağırlık vereceğiz. Savunma sanayii hiçbir şekilde duraklama kabul etmeyen dinamik bir alandır. Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye’dir.