Mayıs'ta uçak bileti olanlar aman dikkat! THY, AnadoluJet ve Pegasus'tan açıklama geldi

Genel Seçimler'in 14 Mayıs tarihinde yapılacağının açıklanmasının ardından Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet ve Pegasus Havayolları yolculara iade, bilet süresinin uzatılması ve rezervasyon koşullarında ilave haklar getirdiği duyurdu.

Mayıs'ta uçak bileti olanlar aman dikkat! THY, AnadoluJet ve Pegasus'tan açıklama geldi

THY'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolculara bilet işlemleri için ilave haklar tanımlandığı belirtildi. Duyuruda, tanımlanan haklar "10 Mart 2023 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 7 Mayıs 2023-21 Mayıs 2023 (dahil) arasındaki seferlere kayıtlı tek yön veya 14 Mayıs 2023 tarihini kapsayan gidiş-dönüş seyahatleri olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcularımız, 21 Mayıs 2023 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla; yeni seyahat tarihleri en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar olan seferlere yapılan rezervasyon değişiklikleri aynı güzergah bölgesinde olmak koşuluyla ücretsiz yapılacaktır. Örneğin, İstanbul-Paris biletinizi İstanbul-Amsterdam olarak değiştirebilirken, İstanbul-Paris biletinizi İstanbul-New York olarak değiştiremezsiniz." şeklinde sıralandı.

HİÇ KULLANILMAMIŞ BİLETLER KESİNTİSİZ İADE YAPILABİLECEK
Duyuruda, hiç kullanılmamış biletlerin kesintisiz iade yapılabileceği, kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde ise biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işleminin ücretsiz gerçekleştirilebileceği aktarıldı. Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliğinin 31 Mart 2024 (dahil) tarihine kadar uzatılabileceği bildirilen duyuruda, ilgili uygulamaların sadece THY ve AnadoluJet tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacağı kaydedildi. Duyuruda, söz konusu işlemlerin THY satış ofislerinden, çağrı merkezinden ve web sitesindeki geri bildirim formu üzerinden talep oluşturularak yapılabileceği belirtildi.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA
Pegasus’tan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart’tan önce alınmış ve 14 Mayıs’ı kapsayan seyahatler için dileyen yolcular biletlerinde ücretsiz açığa alma, iptal ve değişiklik yapabilecek. Ayrıca 10 Mart öncesinde bilet almış yolcular, sadece bilet ücreti farkı ödeyerek diledikleri tarih ve bölgeye uçuşlarını planlayabilecek. Bilet işlemleri, uçuşlardan 24 saat önce çağrı merkezleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek.