Maymun deyip geçmemek gerek... Yaptığı hareketle milyonlarca kişiye insanlık dersi verdi

Bir evin bahçesine gizlice giren maymunun yaptığı hareket görenleri şaşkına çevirdi. Son dönemde iklim krizi ve susuzluktan sık sık bahsedilmesine rağmen pek çok insanın sahip olmadığı bir duyarlılıkla açtığı muslukta elini yıkadıktan sonra musluğu kapatması, insanlara ders olmalı şeklinde yorumlandı.

Singapur'da özel bir mülke giren maymun, ellerini yıkamak için açık hava havuzundaki musluğu açıp kapatırken videoya yakalandı. Bir okuyucu tarafından paylaşılan video ve fotoğraflarda, maymun ayrıca bahçedeki bir sebzeyi alırken, gelişigüzel bir şekilde tahta bir çıkıntıya oturup onu yerken yakalandı. Bununla kalmayan maymun, ayrıca eve girmiş ve masanın üzerindeki avokadodan bir ısırık aldı. 

ÇOK YAKINDA SU KRİZİ YAŞANABİLİR

İklim krizi sebebiyle tüm dünyada, su kıtlığı için uyarılar yapılmaya devam ediyor. Beklenen yağışların meydana gelmemesi barajları olumsuz yönde etkilerken, su krizi de kapıda gibi duruyor. Tam da bu dönemde bir maymunun açtığı muslukta ellerini yıkadıktan sonra kapatması büyük dikkat çekti. Su, konusunda oldukça hassas olunması gereken bir dönemde gündeme gelen maymun, pek çok kişiye insanlık dersi verdiği yorumları yapıldı.

Maymun deyip geçmemek gerek... Yaptığı hareketle milyonlarca kişiye insanlık dersi verdi - Resim : 1

"BİLİNÇLİ OLARAK BİLMİYOR OLABİLİR"

Maymunu Uzun Kuyruklu Makak olarak tanımlayan primatolog Andie Ang, insan gibi görünen davranışları hakkında konuştu. Ang, maymunların bu tür eylemleri gerçekleştirirken farkında olup olmadığı sorulduğunda, "Musluğu açtıktan sonra kapatması gerektiğini bilinçli olarak bildiğini sanmıyorum." Maymunun su musluğuyla oynamasının büyük olasılıkla meraklı doğası ve elleriyle hareket etme ihtiyacı olduğunu ekledi.