MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne?

Ekonomiyi yakından takip edenler, "MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. Piyasalar, MB'nin politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutacağı beklentisi içinde. Peki, Faizler düşecek mi? Herkes merak ediyor. Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte tüm detaylar..

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının gerçekleşmesinin ardından faiz kararını duyuracak. MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorusu gündemde. MB, en son politika faizi ile ilgili Aralık ayındaki toplantıda değişiklik yapmıştı. Faizler düşecek mi? merak ediliyor. Piyasaların beklentisi ise faizin sabit tutulacağı yönünde. Toplantıda verilecek karar için nefesler tutuldu. Merkez Bankası faiz beklentisi ne? 

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? - Resim : 1

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, bugün saat 14.00'te gerçekleşecek ve toplantıda 'faiz'in ne olacağı konusu ele alınacak. MB, Eylül'de faiz indirim döngüsüne başlamış ve Eylül ayından Aralık ayına kadar 500 baz puan indirmişti. Böylece politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14’e çekmişti. MB Aralık ayından beri faizi sabit tutuyor ve bugünkü toplantı kararının ise bu yönde olacağı tahmin ediliyor.

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? - Resim : 2

Faizler düşecek mi?

Anadolu Ajansı, Merkez Bankası faiz anketini açıkladı. AA Finans'ın piyasa beklenti anketi, 24 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonucuna göre; ekonomistlerin hepsi politika faizinin yüzde 14'te sabit kalacağını öngörüyor. Geçen ay da, politika faizi değiştirilmemiş ve yüzde 14 oalrak sabit kalmıştı.

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? - Resim : 3

Merkez Bankası faiz beklentisi ne?

Deutsche Bank, yayımladığı  araştırma raporunda Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutacağını düşünüyor fakat piyasa koşullarının TCMB’yi ilk çeyreğin sonlarına doğru faiz artırımına zorlayacağını düşünüyor.

Unicredit, faiz kararının yine yüzde 14 seviyesinde sabit tutulacağını ve  MB'nin bu sene faizleri daha da indirmeyi deneyebileceğini söyledi.

MB Faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Faizler düşecek mi? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? - Resim : 5

Societe Generale de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra ziyaretinde Türk lirasının istikrara kavuşmasına yaptığı vurgunun altını çizdi ve MB'nin politika faizinde gelecek aylarda da faiz indirimi olmayacağını düşündüğünü belirtti.