MB faiz kararını açıklayacak! Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta? MB faiz kararı beklentisi ne?

Borsalar MB'nin açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. "Faiz indirimi olacak mı? ya da Faiz artırılacak mı?" sorularına yanıt aranıyor. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta? Piyasaların gözü toplantıdan çıkacak sonuçta. MB faiz kararı beklentisi ne?

MB faiz kararını açıklayacak! Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta? MB faiz kararı beklentisi ne?

Merkez Bankası toplantısı bugün toplanacak ve toplantının ardından faiz kararını açıklayacak. Piyasaların gözü MB'nin vereceği faiz kararında. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman, saat kaçta? Veirlecek karar için geri sayım başladı. Ekonomistler tek bir fikir üzerinde birleşti. MB faiz kararı beklentisi ne? 

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

MB Mayıs ayı faiz kararı toplantısı bugün gerçekleştirilecek. MB'nin verdiği faiz kararı yine bugün saat 14.00'te Merkez Bankası'nın resmi internet sitesinden açıklanacak. 

MB faiz kararı beklentisi ne?

Türkiye'nin düşük faiz politikası devam ediyor. Merkez Bankası yılbaşından bu yana istikrarlı bir şekilde faizi sabit tutuyor. Bugünkü yapılacak toplantıda çıkacak kararda politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulacağı düşünülüyor.

Geçtiğimiz sene 500 baz puanlık bir faiz indirimi gerçekleşmişti ve bu indirim kararının ardından döviz kurunda hareketlilik yaşanmıştı. Bu hareketliliğin ardından MB'nin faiz artırımı ya da indirimi yapması beklenmiyor. Borsalar, Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. AA anketi'nden çıkan sonuca göre ekonomistlerin hepsi MB politika faizinin yüzde 14'te sabit tutulacağını düşünüyor.