Sözleşmeli öğretmen alımı başvuru adımları açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları'nın tamamen elektronik ortamda gerçekleştirileceğini açıkladı. MEB tarafından başvuru ve atama duyuruları yapıldı. Alınacak 20 bin öğretmen için başvuru adımları açıklandı. İşte sözleşmeli öğretmenlik başvuru adımları...

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuru adımları açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru takviminin Haziran ayında yapılacağını ve tüm başvuruların elektronik ortamda gerçekleşeceğini açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlik için başvuracak adayların izlemesi gereken adımları da açıklayan Selçuk, "Atamaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Haziran ayında yapılacak "Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları" tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Öğretmen adaylarımız, başvuruda izlenmesi gereken adımları tablodan takip edebilirler. Atamaların hayırlı olmasını diliyorum.

Başvuru adımları şemadan takip edilebilir

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuracak adaylar, aşağıdaki "MEB sözleşmeli öğretmen başvuru akış seması"ndan adımları takip edebilir ve başvurularını gerçekleştirebilir.

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuru adımları açıklandı - Resim : 2

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama duyurusu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen atama duyurusunu yayımladı. Ön başvurular 1 ila 12 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınavlar 6 ila 25 Temmuz tarihleri arasında olacak.

Atama tercihleri de 31 Ağustos ila 4 Eylül arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Eylül'de açıklanacak. MEB'in yayımladığı öğretmen atama duyurusu için TIKLAYIN