MEB açıkladı! BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır?

BİLSEM yaz okulu başvuru tarihleri binlerce öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor. BİLSEM hakkında merak edilenleri MEB açıkladı. BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? BİLSEM yaz okulu hakkında tüm detaylar açıklandı. BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır? İşte, merak edilenler...

MEB açıkladı! BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) BİLSEM yaz okulları hakkında açıklama yaptı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı BİLSEM yaz okullarına ilişkin detaylar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin ve velilerin merakını giderdi.

Bakan Özer, "Öğrenciler okullarının bulunduğu il ve ilçe sınırları dışındaki BİLSEM'lerde açılacak kurslara da başvuru yapabilirler" ifadelerini kullandı. BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? 

MEB açıkladı! BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 1

BİLSEM yaz okulu kurs başvurularının ne zaman başlayacağı hakkında araştırmalar öğrenciler ve veliler tarafından yapılmaya başladı.BİLSEM yaz okulu hakkında Bakan Özer açıklamada bulundu. BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır?

BİLSEM Yaz Okulları’na ilişkin kılavuzun illere gönderildiğini, kurslara 2-12. sınıflardaki tüm öğrencilerin başvurabileceğini söyledi. Öğrenciler, yeteneklerini geliştirmek veya farketmek istedikleri alanlarda kurslara katılım sağlayabilecekler. Bakan Özer'in yaptığı açıklamada, kursların 18 Temmuz'da başlayıp 14 Ağustos'ta sona ereceğini söyledi.

Bakan Özer BİLSEM yaz okulu hakkında, “Öğretmen başvuruları 13-17 Haziran’da, öğrenci başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz arasında alınacak. Kurslar; 18 Temmuz’da başlayacak, 14 Ağustos’ta sona erecek. Öğrencimizin başvurduğu BİLSEM’lerin bünyesindeki hangi atölye ya da ders varsa onlardan kurs açılacak. Kurs için 10 öğrencinin başvuru yapması gerekiyor. Öğrencilerimiz en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan yaz okuluna devam edebilecek. Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri, günde 2 saat haftada 8 saat olarak düzenlenecek. Yaz okulu, toplam 4 hafta sürecek. Dersler, 40 dakika olacak. “ dedi.

Bakan Özer'in yaptığı açıklamalada kurslar için öğretmen başvuruları 13-17 Haziran'da tarihinde,  öğrenci başvuruları ise  25 Haziran-2 Temmuz tarihi arasında yapılacak.

MEB açıkladı! BİLSEM yaz okulu başvuruları ne zaman? BİLSEM yaz okulu başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 3

BİLSEM nedir?

BİLSEM ya da tam ismiyle Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye’deki özel yetenekli öğrencilerin yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okullarına ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olarak tanımlanıyor.

Örgün eğitime ek, destekleyici eğitim süreci olma hedefiyle inşa edilen BİLSEM, öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerinde okul saatleri dışında eğitim almalarını temel alıyor. Bu kapsamda BİLSEM, ülkemizdeki öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve ilgili oldukları alanlarda gelişimlerini profesyonel bir ivmeye taşımalarına olanak sağlıyor.