MEB’ten 45 bin atama ile ilgili paylaşım! Öğretmen atama takvimi belli oldu! 45 bin atama kontenjan dağılımı nasıl? Öğretmen atama tercihleri ne zaman?

45 bin öğretmen ataması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den paylaşım geldi. Öğretmen atama takvimi belli oldu. Bakan Mahmut Özer, öğretmen atama takvimiyle başvuru tarihlerini ve branş dağılımını paylaştı. Peki, 45 bin atama kontenjan dağılımı nasıl? Öğretmen atama tercihleri ne zaman? 45 bin öğretmen ataması branş dağılımı nasıl? İşte öğretmen atama kontenjanları 2023!

MEB’ten  45 bin atama ile ilgili paylaşım!  Öğretmen atama takvimi belli oldu! 45 bin atama kontenjan dağılımı nasıl? Öğretmen atama tercihleri ne zaman?

Öğretmen ataması ile ilgili yeni gelişme! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tek tek duyurdu! 27 Mart’ta resmen başlıyor. 45 bin yeni öğretmen için atama takvimi paylaşıldı.

ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN?

45 bin öğretmen ataması için başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sosyal medya hesabından 45 bin öğretmen atama takvimini ilan etti. Atama takvimi içerisinde ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihi, sözlü sınav tarihi, sonuç tarihi, tercih ve sonuçların ilan edileceği tarihler yer alıyor.

Özer paylaşımında, " 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmasının ardından bugün itibarıyla takvimimizi ve branş dağılımını ilan ettik. Eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı olsun." dedi.

45 BİN ATAMA KONTENJAN DAĞILIMI NASIL?

45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.

MEB’ten  45 bin atama ile ilgili paylaşım!  Öğretmen atama takvimi belli oldu! 45 bin atama kontenjan dağılımı nasıl? Öğretmen atama tercihleri ne zaman? - Resim : 1

MEB’ten  45 bin atama ile ilgili paylaşım!  Öğretmen atama takvimi belli oldu! 45 bin atama kontenjan dağılımı nasıl? Öğretmen atama tercihleri ne zaman? - Resim : 2

ÖĞRETMEN ATAMASINDA TABAN PUAN KAÇ?

Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını ifade etti.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ATAMASI

Öğretmen atamalarının en fazla son 20 yılda yapıldığını hatırlatarak bu sayının 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaştığını hatırlatan Bakan Özer, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.