Okullar ne zaman açılacak? Deprem sonrası 20 Şubat’ta okullar açılacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek?

MEB duyurdu ve tarih verdi! Kahramanmaraş depremlerinin ardından okulların yarıyıl tatili uzatılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ilde okullar 1 Mart’ta açılacak. Türkiye genelinde okullara verilen ara ise sona eriyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Deprem sonrası 20 Şubat’ta okullar açılacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek? 10 ilde okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Okullar ne zaman açılacak? Deprem sonrası 20 Şubat’ta okullar açılacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek?

Okullarda yarıyıl tatili sona eriyor. Yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye genelinde okulların yarıyıl tatili uzatılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılış tarihi duyurdu. Öte yandan İstanbul Valiliği de riskli 93 okulu açıkladı ve eğitim görecekleri okulları duyurdu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Deprem sonrası 20 Şubat’ta okullar açılacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek?  10 ilde okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Kahramanmaraş depremlerinin ardandan Türkiye genelinde okulların açılacağı tarih ertelenerek yarı yıl tatili uzatılmıştı. Deprem bölgesinde ise okulların açılış tarihi ile ilgili yeni bir tarih açıklanırken milyonlarca öğrenci yeni dönem ile ilgili detayları merak ediyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların eğitime devam edeceği tarihi açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi, 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlıyor." açıklamasıyla okullar için alınan kararı duyurdu.

10 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Özer yaptığı açıklamalarda 10 il için eğitime başlama tarihinin değişebileceği sinyalini vermişti. Yeni bir açıklamada bulunan 20 Şubat'ta 10 il için alınan kararı yeniden değerlendireceklerini bildirdi.

Bakan Özer, yaptığı açıklamada, "Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimizin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ OKUL TAHLİYELERİNİ DUYURDU!

İstanbul Valiliği, 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir.