MEB okulların açılmasına sayılı günler kala personel alımı için harekete geçti! İŞKUR duyurdu; MEB 60 bin temizlik ve güvenlik personeli alacak!

Okulların açılamasına sayılı günler kala MEB'den iş arayanlara müjde geldi. MEB bünyesinde okullarda görev yapacak 60 bin personel alınacak! Temizlik ve güvenlik görevlisi TYP personeli başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak. İşte şartlar…

MEB okulların açılmasına sayılı günler kala personel alımı için harekete geçti! İŞKUR duyurdu; MEB 60 bin temizlik ve güvenlik personeli alacak!

MEB’in talebi doğrultusunda bu yıl da okullara personel alımı yapılacak. İş arayanlar bu günlerde İŞKUR TYP ilanları çıktı mı, yayınlandı mı?  sorularının yanıtını arıyor. Ve sonunda TYP açıklaması geldi.

Türkiye genelinde okullarını açılmasına sayılı günler kala MEB’de personel alımına başladı. İş arayan vatandaşlar TYP alımları için yayınlanacak ilanları yakından takip etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere gerçekleştirilen İŞKUR TYP alımlarına yönelik detaylar belli oldu. İŞKUR aracılığı ile MEB bünyesinde görev yapacak tam 60 bin personel alınacak.

MEB okulların açılmasına sayılı günler kala personel alımı için harekete geçti! İŞKUR duyurdu; MEB 60 bin temizlik ve güvenlik personeli alacak! - Resim : 1

Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaçları doğrultusunda her yıl TYP alımları gerçekleştiriyor. İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen alımlar için başvuru yapacak adaylar süreci yakından takip ediyor. Okullara temizlik personeli alımı için İŞKUR TYP başvuruları başladı.

İŞKUR TYP işçi alımı hakkında vatandaşlar araştırma yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullara 60 bin yeni temizlik personeli alım müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nda tüm okullara toplam 60 bin işçi alımı yapılacağını açıkladı. Böylece kamu işçi alımı için iş ilanları kariyer araştırmaları üzerinden İŞKUR personel alımı başvurular ne zaman sorusunu yöneltiyor. Peki, İŞKUR personel alımı ne zaman?

İŞKUR personel alımı 60 bin kişiyi kaplıyor. Temizlik görevlisi olarak 60 bin kişi MEB okullarında görevlendirilecek. 60 bin kişilik personel alımı kadrosu içinde okulların açılacağı tarih olan 12 Eylül öncesinde temizlik ve güvenlik görevlisi alımlarının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

MEB okulların açılmasına sayılı günler kala personel alımı için harekete geçti! İŞKUR duyurdu; MEB 60 bin temizlik ve güvenlik personeli alacak! - Resim : 2

Başvuru tarihleri ve şartları adayların gündemindeki yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Milli Eğitim Bakanlığımız tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, küçük onarım, atölye gibi bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi okulların açılmasıyla görevlerine başlayacaklar."

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

 

.