Kurtulmuş'tan 15 Temmuz mesajı: O gece TBMM'yi açan tüm arkadaşlarımız milletin kahramanlarıdır

Meclis Başkanı Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisi ile anma töreninde konuştu. Kurtulmuş, “Sultan Alparslan'ın Anadolu topraklarına geldiği itibarıyla şu milletin hep düşmanları var olmuş, yarın da var olacak. Düşmanlarımıza karşı uyanık olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Farklılıklarımızı bir kenara bırakacağız. Bu ülkeyi kıyamete kadar bayrağının gölgesinde özgürce yaşatacağız.” dedi.

Kurtulmuş'tan 15 Temmuz mesajı: O gece TBMM'yi açan tüm arkadaşlarımız milletin kahramanlarıdır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisi ve anma töreninde konuştu.

“O GECE TBMM, SABAHA KADAR AÇIKTI”

Kurtulmuş’un açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

“Bu fotoğraf sergisi sadece bu noktadaki çabalardan biridir. İnsanların inançlarıyla birlik ve beraberlik ruhuyla sokaklar dolmuştu. Her yerde direniş vardı. Hiç tevazu göstermeye gerek yok. Meclis'i açan tüm arkadaşlarımız milletin kahramanlarıdır. Yukarıda Çankaya Köşkü'nde direnenler, Edirne'den Kars'a kadar tüm sokaklara çıkarak darbecilere alanı dar ettiler. Mücadele alanlarından biri olan TBMM, milli iradenin ayaklar altına alınmasına müsaade etmedi. TBMM sabaha kadar açık oldu.”

“BU ÜLKEYİ KIYAMETE KADAR ÖZGÜRCE YAŞATACAĞIZ”

Sultan Alparslan'ın Anadolu topraklarına geldiği itibarıyla şu milletin hep düşmanları var olmuş, yarın da var olacak. Düşmanlarımıza karşı uyanık olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Farklılıklarımızı bir kenara bırakacağız. Bu ülkeyi kıyamete kadar bayrağının gölgesinde özgürce yaşatacağız.

Bir daha 15 Temmuzlar yaşamak bu millete bir daha nasip olmasın diyorum.

Şehadet bilinciyle sokakları dolduran, şehitlerimizin her birine ayrı ayrı rahmet diliyorum. O gecenin görünmez kahramanları gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum"