Meclis Genel Kurulu ertelenmişti! Kabine toplanacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun, bu hafta Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapması bekleniyordu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından görüşmenin ertelenip ertelenmeyeceği merak edildi. Meclis genel kurulunun erteleme kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na çevrildi. İşte detaylar...

Meclis Genel Kurulu ertelenmişti! Kabine toplanacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun, Kahramnaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ertelemesinin ardından Kabine Toplantısı'nın yapılıp yapılmayacağı merak edildi.

Bu hafta Meclis'in Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapması bekleniyordu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı Türkiye'yi derinden üzen, 10 ili kapsayan büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

TBMM'nin depremin ardından görevinin başında olduğunu bildiren Elitaş, "Tüm siyasi parti grup başkanvekilleriyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin uzlaşmasıyla bu hafta TBMM'nin Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık. Milletvekillerimizi de bölgedeki insanlarımızın yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak üzere görevlendireceğiz" diye konuştu.

Depremin ardından Kabine Toplantısı'nın da bugün gerçekleşmesi beklenmiyor.