Meclis'te 28. dönem! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetiyor! 600 milletvekili yemin ediyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün saat 14.00 itibarıyla başladı. Meclis'teki en yaşlı vekil olarak TBMM Geçici Başkanı seçilen Devlet Bahçeli TBMM’de “28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni”nde Genel Kurul’a yaptığı konuşmayla meclis açılışı gerçekleştirildi. Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, 600 milletvekili sırayla kürsüye çıkarak yemin ediyor. Yeminlerinin ardından resmi olarak göreve başlayacaklar. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı. 28’inci dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemini için bugün saat 14.00’te toplandı. 28'inci dönemin ilk oturumunu, “en yaşlı üye” unvanıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli Meclis Geçici Başkanı olarak yönetiyor.

Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum.

Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum.

Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran müessir akıl TBMM'de mayalanmıştır.

Siz vekil arkadaşlarıma önümüzdeki 5 yıllık yasama döneminde başarılar diliyorum."

Meclis'te 28. dönem! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetiyor! 600 milletvekili yemin ediyor! - Resim : 1

YEMİN TÖRENİ BAŞLADI

28. dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin etmeye başladı.

Her Milletvekili Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak. Milletvekilleri Seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek. Böylece milletvekilleri resmen göreve başlayacak. Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin edebilecek.

Meclis'te 28. dönem! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetiyor! 600 milletvekili yemin ediyor! - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katılıyor. Resmî törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip ediyor.

Meclis'te 28. dönem! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetiyor! 600 milletvekili yemin ediyor! - Resim : 3

Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde göreve başlarken şu şekilde ant içecek:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."