Meclis'te terörle mücadele oturumu... TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz” diyerek; “Teröre verilmiş destek karanlığa sıkılmış kurşun gibidir. Bir gün o kurşunun kendilerini de vuracağını unutmamalılardır” şeklinde konuştu. Bakan Yaşar Güler ise, "Terör örgütüne ağır darbe indirdik" dedi.

Meclis'te terörle mücadele oturumu... TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Terör belasını tüm unsurlarıyla yok edeceğiz

Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, oturumda teröre karşı mesajlar verdi.

İşte TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Vekalet savaşı adını verdikleri bu süslü terim acımasız emperyalist saldırıdır. Teröre karşı amasız fakatsız karşı durmak boynumuzun borcudur. Son terörist kalmayıncaya kadar değil terörün bu topraklardan atılana kadar teröre karşı kararlı mücadelemiz devam edecek. Teröre kimlerin destek verdiğini gayet iyi biliyoruz. Amaçları ülkeleri istikrarsızlaşmak, yeni devletler ortaya çıkarmak ve halkları birbirine karşı düşmanlaştırmaktır.

"TÜRKİYE, TERÖR BELASINI DA YOK EDİP TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATACAKTIR"

Tüm ülkeleri Türkiye'nin bu haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz.

Teröristlerin esas amaçlarından biri de birliğimizi bozma. Gücümüzü özgürlükçü siyasetimize de borçlu olduğumuzu biliyoruz. Toplumsal huzurumuzu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz

"TERÖRE VERİLMİŞ DESTEK KARANLIĞA SIKILMIŞ KURŞUN GİBİDİR"

Terörün hayatımızın akışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır.

Teröre verilmiş destek karanlığa sıkılmış kurşun gibidir. Bir gün o kurşunun kendilerini de vuracağını unutmamalılardır.

BAKAN GÜLER: TERÖR KORİDORUNU PARÇALADIK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, "Terör örgütüne ağır darbe vurduk. Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Sınırımızda kurulmak istenen terör koridorunu parçaladık. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Irak'ta Pençe -Kilit operasyonlarıyla kilit kapatıldı. Üs bölgeleri sayesinde güvenli hat oluşturduk. Yaklaşık 300 kilometre uzunluğunda güvenli bir hat oluşturduk" ifadelerini kullandı. 

"TERÖRÜN KALBİ OLAN ZAP'A ULAŞTIK"

Bakan Güler sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an orada olmasaydık örgütün sınırlarımıza saldırıları önceki gibi devam edecek, şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik. Çok sayıda sızma girişimi oldu ve hepsi önlendi. Terörün kalbi olan Zap'a ulaştık. Zap'a ulaşmamız örgütün son çabasını ortaya koymasına sebep oldu.

"TOPLAM 114 HEDEF İMHA EDİLDİ"

Yapılan operasyonlarda toplam 114 hedef imha edildi. Son 5 günde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Üslerde güvenlik tedbirleri artıyor. Tüm iyileştirme ve geliştirmeler yapılıyor. Eleştiriler olabilir ama birlik içinde olunmalı.