Meclis'te yasama yılı başladı!

TBMM yeni yasama dönemi TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un konuşması ile başladı. Şentop Rusya Ukrayna savaşına değindi.

Meclis'te yasama yılı başladı!

TBMM'nin yeni yasama yılı 3 aylık aranın ardından başladı. Açılışta konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop "7. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışı için buradayız. Bu dönemin tarihe şahitlik ettiğini söyleyebiliriz." dedi. 

"Cumhuriyet'in ilanın 100'üncü yılını heyecanla kutlayacağız"

Mustafa Şentop şunları söyledi: Bu yasama yılında yapılacak çalışmaların milletimiz, devletimiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Bir sonraki yasama döneminde Cumhuriyet'in ilanın 100'üncü yılını heyecanla kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün mücadele arkadaşlarını, tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum.

Tarihimizi bir bütün olarak ele almaya mecburuz. Türkiye tarihini parçalamak da yanlış, tehlikelidir. Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir.

Rusya- Ukrayna Savaşı'na değindi

Çatışma ve savaş ikliminin yıkıcı sonuçlar doğurduğu bir dönemden geçiyoruz. Barışı, adaleti savunan ülkelerin önemi artmaktadır.

Türkiye'nin tutumu ve hamlelerinin ne kadar kıymetli olduğunu göstermektedir. Türkiye barıştan yana çalışmasını sürdürmeye devam edecektir. Türkiye her zaman daha güçlü, her alanda daha donanımlı olmak mecburiyetidir. Türkiye fikri, Türkiye sınırlarından daha büyüktür.

TBMM Başkanvekilleri, siyasi parti grup başkanvekilleri, milletvekilleri törene katıldı

TBMM Başkanı Şentop, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop'un anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. TBMM Başkanvekilleri, siyasi parti grup başkanvekilleri, milletvekilleri törene katıldı.

Çok sayıda yasa teklifi görüşülecek

Dezenformasyonla mücadele, milyonları ilgilendiren ekonomi torba teklifi, yeni dönem bütçe yasası, tezkereler ve daha onlarcası. 6. yasama yılında TBMM, tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşayacak.

TBMM'de 2 yıl sonra ilk resepsiyon

TBMM Başkanı Şentop akşam da yeni yasama yılı nedeniyle geleneksel resepsiyona ev sahipliği yapacak. Salgın nedeniyle 2 yıldır yapılamayan resepsiyonda milletvekillileri, bakanlar, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve büyükelçiler bir araya gelecek.

Partilerin ilk grup toplantıları

Partilerin ilk grup toplantıları da salı günü yapılacak. Meclis'e 17 Ekim'e kadar 2023 yılı Bütçe Kanunu teklifi gelecek.