Medikal operasyonda 3 tutuklama: Doktorlarla menfaat ilişkileri var!

Antalya’da, kamu hastanelerinde görevli doktorlarla menfaat ilişkisinde olan medikal firma sahipleri hakkında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 25 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Şüphelilerin, kamu hastanesinde görevli doktorlarla irtibatlı olarak rapor çıkarttıkları, hastanede bu işlemleri yapan doktorlar ve tıbbi sekreterler ile menfaat ilişkisi içerisinde oldukları ve SGK’dan bahse konu medikal ürünlerin ödemelerini tahsil ederek vatandaşları dolandırdıkları belirtildi.

Medikal operasyonda 3 tutuklama: Doktorlarla menfaat ilişkileri var!

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, medikal firma sahipleri ve çalışanlarına yönelik operasyon yaptı.

MENFAAT İLİŞKİSİ

Medikal firma sahipleri ve çalışanları tarafından medikal malzeme temini için kamu hastanesinde görevli doktorlarla irtibatlı olarak rapor çıkartan, hastanede bu işlemleri yapan doktorlar ve tıbbi sekreterler ile menfaat ilişkisi içerisinde olan, SGK’dan bahse konu medikal ürünlerin ödemelerini tahsil ederek vatandaşları dolandıran, ayrıca kamu zararı oluşturdukları tespit edilen 25 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. 

Medikal operasyonda 3 tutuklama: Doktorlarla menfaat ilişkileri var! - Resim : 1

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılığa çıkarılan 25 şüpheliden 3’ü, “Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Rüşvet” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.