Mega otoban projesi kapıda! Bakan Uraloğlu tüm detayları paylaştı

Ankara ve İstanbul arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi ile ilgili detayları aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'dan yeni bir müjde geldi. Bakan Uraloğlu iki şehir arasına yapılacak yeni otoban projesinden bahsetti. İşte tüm detaylar...

Mega otoban projesi kapıda! Bakan Uraloğlu tüm detayları paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Uraloğlu'nun konuşması:

"Ülkemizin en büyük mega kenti olan Ankara ve İstanbul arasında da yüksek hızlı tren projemiz var. 350 km hızla seyahat edeceğimiz projemiz var. Sadece ulaştırma projesi değil bu. Teknoloji geliştirme ile ilgili de bir proje.

"SEYAHAT SÜRESİ 80 DAKİKA"

350 km ve 4 istasyon olacak. Ankara, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul, yaklaşık 80 dakika bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı sağlamış olacağız. 20-25 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz.

Mega otoban projesi kapıda! Bakan Uraloğlu tüm detayları paylaştı - Resim : 1

"TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENECEK"

Bu da yetmeyecek yeni otoyol projesi için arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Ankara'dan başlayıp Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak. Sadece iki il arasındaki ulaşımı değil orta koridorda bulunan Türkiye'nin elini güçlendirmiş olacağız.

Mega otoban projesi kapıda! Bakan Uraloğlu tüm detayları paylaştı - Resim : 2

"YENİ YOLLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Şu anda Ankara ile İstanbul arasında bölünmüş yolumuz var. Halen hizmet ediyor. Ayrıca bir otoyolumuz var Bolu Dağı'ndan geçen o hizmet ediyor. Yaklaşık 1 ay gibi bir süredir Bolu Dağı'nda geçen sene olan olaydan dolayı Ankara istikametini kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız.

2002'de 8 milyon olan araç sahipliğimiz bu yıl 28 milyonlara geldi. Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz dolmak üzere. Biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını gerçekleştirdik mi alternatif bir kapasite ile inşallah hizmete sunmuş olacağız."