Ünlü sanatçı yeniden yoğun bakımda

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil yeniden yoğun bakıma alındığı iddia edildi. Ardından menajeri bu iddiaları yalanladı. Son açıklama ise doktor olan kız kardeşi Yeşim Erbil'den geldi. Erbil, ağabeyinin yoğun bakımda tutulduğunu ancak durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Ünlü sanatçı yeniden yoğun bakımda

Ünlü sanatçı Mehmet Ali Erbil, evinin banyosunda geçirdiği kaza sonucu kaburgalarında kırık meydana gelmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Mehmet Ali Erbil buradaki tedavisi sırasında ‘Kaçış sendromu’ hastalığının nüksetmesi dolayısıyla uzun süre yoğun bakımda yattı. Erbil 258 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra Temmuz ayında taburcu olmuştu.

Neler Oluyor Hayatta adlı programda kısa süre önce verdiği kilolarla gündeme gelen Erbil’in sabah saatlerinde hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı yönünde bir iddia ortaya atıldı. Kroner yetmezlik nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı söylenen Erbil’in Maslak’taki bir hastaneye kaldırıldığı söylendi.

Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumuna dair son dakika açıklaması

Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumuna dair yapılan son açıklama göre şu anda hastanede gözetim altında ancak yoğun bakımda değil. Erbil'in Kıbrıs'tan döndükten sonra mide rahatsızlığı geçirdiği ve bu nedenle hasteneye götürüldüğü belirtildi. Tüm kontrolleri yapılan Erbil'in anjiyoya gerek duymadan gözetim altına alındığı ifade edildi.

Kız kardeşi menajeri yalanladı

Mehmet Ali Erbil'in doktor olan kız kardeşi Yeşim Erbil, ağabeyi Mehmet Ali Erbil'in son durumu hakkında bir açıklama yaptı. Erbil, ağabeyinin yoğun bakımda tutulduğunu doğruladı:

Günaydın. Abimin durumu iyi endişelenecek birşey yok. Bir kalp spazmı geçirdi. Bu tip durumlarda hasta yoğun bakımda tutulur. Bu nedenle yoğun bakımda. Şu an klinik durumu iyi çok şükür. Birkaç gün daha kalıcak. Kardiyolog doktorlar abimi takip ediyor gerekli tedavisi yapılıyor. Kendinde, yiyor, içiyor ve konuşuyor. Yakın takip için hastanede kalması gerekiyor. İlginize teşekkür ederiz. Her zaman sevenlerinin duası ile iyileşti. Bunu da en kısa sürede atlatacak inşallah. @mehmetalierbil

Kaçış sendromu nedir?

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 791 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.