Mehmet Kalyoncu'dan 100'üncü yıla özel eser! 'Emanet' büyüledi

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'nun 16 Ekim tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda 70 kişilik ekiple icra ettiği 'Emanet' adlı eser büyük bir beğeni topladı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithafen yapılan eser salonda ayakta alkışlanırken sosyal medyada ise binlerce beğeni geldi.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu Cumhuriyet’in 100'üncü yılına ithafen ‘Emanet’ isimli bir beste yaptı. Eserin galası 16 Ekim tarihinde iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda kişinin katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda yapıldı.

CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILINA ÖZEL ANLAMLI BİR ESER

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerle biliniyor. Kalyoncu Cumhuriyet’in 100'üncü yılına ‘Emanet’ adında özel anlamlı bir esere imza attı.

Eserin gala konseri 16 Ekim tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda yapıldı. Mehmet Kalyoncu’ya ise orkestra şefi Kerem Esemen yönetimindeki yaklaşık 70 kişilik İstanbul Film Müzikleri Orkestrası eşlik etti.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

İş, sanat ve medya dünyasından da çok sayıda ismin katıldığı konser dinleyenlerin nefeslerini kesti, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Mehmet Kalyoncu, bestesini, milli bağımsızlığını ve onu bize kazandıranları ilelebet hatırlamak için bir vesile gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Cumhuriyete inanmayan, onu anlamayan, hissetmeyen birisi bunu müzikle anlatamaz. Bize hissetmek nasip oldu, hissimizi birbirimizle paylaştık, umarım ki herkesin hislerine tercüman olmuşuzdur. Tekrar hoş geldiniz.”

MEHMET KALYONCU 'EMANET' KELİMESİNİN ANLAMINI ANLATTI

Kalyoncu, ‘emanet’ kelimesinin ise anlamını şu sözlerle anlattı:

“Vatan bize emanet bizde komşularımıza emanetiz. Eşimiz çocuklarımız bize emanet. Anamız babamız bize emanet Öğretmenseniz başkalarının çocukları da size emanet. Polisseniz asayiş size emanet. Askerseniz sınırlar size emanet. Gençseniz vatan size emanet.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILAN KONSER GÖRÜNTÜLERİNE BEĞENİ YAĞDI

Kalyoncu sosyal medya hesabından da bu büyüleyici konserden görüntüleri 19 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel “Vatan Kutsal Emanet” başlıklı bir videoyla paylaşım yaptı.

Paylaşımın detaylarında Kalyon Holding’in iştirakleriyle ülkemize kazandırılan dev projelerin görüntülerine yer verilirken videoya çok sayıda beğeni geldi.