Mehmet Metiner'den tv100 canlı yayınında Millet İttifakı'na aday önerisi

tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünü yaptığı Taksim Meydanı programına katılan AK Partili Mehmet Metiner'den Millet İttifakı'na Cumhurbaşkanı adayı önerisinde bulundu. Metiner aday olarak CHP'li Gürsel Tekin'i önerdi.

tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünü yaptığı Taksim Meydanı programında altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı konusu tartışıldı. AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner'den Millet İttifakı'na aday önerisi geldi. Metiner programa konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'i işaret etti.

"Bana kim olmalı diye soracak olursanız şu an karşımda duruyor derim. Bir halk adamıdır. Millet İttifakı'nın başka isim niye aradığını merak ediyorum. Abdullah Gül'ü biz tanırız, bize sorsunlar. Ahmet Davutoğu2nu, Ahmet Babacan'ı tanırız. Halkla buluşmaksa, halkla bütünleşmekse, muhafazakarlıksa, Türkiye milletçiliği... Bütün bu özellikleri üstünde taşıyan bir insandır. İsmini söylediğim için birileri rahatsızlık duyabilir ama Millet İttifakı'nın en uygun adayı Gürsel Tekin'dir" 

Gürsel Tekin'in "Oy verecek misin?" sorusuna Mehmet Metiner "Reis söz konusu olduğunda oy vermem. Reis olmasa oy veririm. Reis var olduğu sürece AK Partiliyim" dedi.