Mehmet Şimşek ekonominin dümenine geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine üyelerini açıkladı. Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

Mehmet Şimşek ekonominin dümenine geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni, Çankaya Köşkü'nde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna açıkladı.

5 YIL SONRA KABİNEDE

2007-2009 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı ve 2015-2018 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek 5 yıl aranın ardından yeniden kabineye döndü.

Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Mehmet Şimşek ekonominin dümenine geçti - Resim : 1

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek, 1967'de Batman'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Batman Merkez’de, liseyi ise Gercüş’de tamamlayan Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmi burslu statüde dil eğitimi ve yüksek lisans öğrenimi görmek üzere İngiltere’ye gitti.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesi’nde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye döndü. Ankara’da üç ay süre ile Etibank’ta çalıştı. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak çalıştı.