Memleket Partisi lideri Muharrem İnce tv100’e konuştu! Meral Akşener ile ittifak yapar mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri Türkiye gündeminde ilk sıraya oturdu. Masadaki İYİ Parti krizinin ardından Memleket Partisi Muharrem İnce, tv100 ekranlarında “Meral Akşener ile ittifak yapar mı?” sorusuna yanıt verdi.

Akşener ne kumar ne de noter masasında olmayacaklarını ifade ederek İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık için çağrıda bulunmuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, tv100 ekranlarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çıkışını değerlendirdi.

"BUNLARIN SEÇİM KAZANMAK, TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK GİBİ DERTLERİ YOK"

Göstergelere ve yapılanlara baktığını belirten Muharrem İnce, “Aklı ve bilimi kullanıyorum. Altılı masa dağılacak dediğimde müneccim değilim ki ben ama nereden biliyorum; Altılı Masa ‘Türklük tartışılacak, anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açacağız, biz altı lider bir araya gelip imzalayacağız sonra Cumhurbaşkanı gereğini yapacak’ derse bunların Türkiye’yi değil Cumhurbaşkanlık yönetmek gibi bir derdi var. Bunların seçim kazanmak, Türkiye’yi yönetmek gibi bir dertleri yok. Bir pastadan pay alma derdine düşmüşler. Burada altılı masayı yönetemeyen memleketi hiç yönetemez. Akıl, bilim ve memleket sevgisi yok” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağı belirten Muharrem İnce, “Akılla, adaletle, ahlakla, Atatürk’ün ışığında, bilimle yöneteceğiz bu memleketi. Projelerimizi anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“SAYIN AKŞENER BAŞBAKAN OLSUN, RAZIYIM”

Ece Üner’in “Siz Meral Akşener’i veya Meral Akşener sizi davet ederse ne olur?” sorusuna da yanıt veren Muharrem İnce, “Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım” şeklinde yanıt verdi.