Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu? Memura enflasyon farkı oluştu mu, iki aylık enflasyon farkı kaç? Temmuz 2023 Memur maaş zammı ne olur?

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. TÜFE şubatta yüzde 3,15 artarken, yıllık bazda yüzde 55,18 oldu. Şubat ayı enflasyon verileriyle memur ve memur emeklisine yapılacak temmuz zammı için ilk 2 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Peki, Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu? Temmuz 2023 Memur maaş zammı ne olur? İki aylık enflasyon farkı kaç oldu? İşte detaylar…

Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu? Memura enflasyon farkı oluştu mu, iki aylık enflasyon farkı kaç? Temmuz 2023 Memur maaş zammı ne olur?

2023 Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılacak 2023 Temmuz zammı için belirleyici olacak şubat ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli temmuz zammı için şimdiden hesap yapmaya başladı. Memur maaşlarına yapılacak zammın hesaplanmasında önemli olan iki aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Peki, Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu? Memura enflasyon farkı oluştu mu, iki aylık enflasyon farkı kaç? Temmuz 2023 Memur maaş zammı ne olur? İşte detaylar…

2023 ŞUBAT AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

TÜİK verilerine göre, TÜFE şubat ayında yüzde 3,15 artış gerçekleştirdi. Yıllık bazda TÜFE yüzde 57,68'den yüzde 55,18'e geriledi. Yurt içi ÜFE şubatta yüzde 1,56 artarken, yıllık bazda 76,61 oldu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Şubat ayı sonu itibariyle 2 puanlık enflasyon farkı oluştu.

ENFLASYON FARKI NASIL HESAPLANIR?

Enflasyon Farkı= Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı-Enflasyon Oranı sonucunda (-) negatif,

Enflasyon Farkı= Enflasyon Oranı-Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı sonucunda (+) çıkması pozitif sayı olması halinde, maaş vb. ücretlere "enflasyon farkı" şeklinde ilave bir artış yapılması yapılmaktadır.

TEMMUZ 2023 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE OLUR?

2023 Şubat ayı enflasyonuyla iki aylık enflasyon oranı belli oldu. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonla birlikte belirlenecek memur zam oranı haziran enflasyonuyla netleşecek.

Son 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında netlik kazanacak Temmuz zamları için Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının rakamları bekleniyor.

Memurlar, temmuz ve ocak ayı olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farkı da yansıtılıyor.