Memur maaş zammı için gözler 3 Temmuz'da! En düşük memur maaş zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memurun görü 3 Temmuz'da. Memur maaş zammının ne kadar olacağını merak eden tüm çalışanlar TÜİK'in açıklayacağı enflasyon farkını bekliyor.

Memur maaş zammı için gözler 3 Temmuz'da! En düşük memur maaş zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu

Memur zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca öğretmen, polis, doktor ve hemşire tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler Temmuz memur zammı için TBMM'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağını açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatıyla Bayramlaşma Programına video konferans ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi, bayram sonrası hızlıca meclisimizin takdirine sunacağız. Böylece seçimlerde milletimize verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşayacağız" dedi.

UZMAN İSİMDEN KADEMELİ ARTIŞ DETAYI

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Yüzde 94’lük bir artış yaptığımızda en düşük memur aylığı 22 bin bin 26 lira liraya yükselmektedir. Diğer memurların maaş artışı da kademeli bir şekilde yaptıkları göreve göre, unvana göre, derecelerine göre ve diğer mesleki kariyer kriterlerine göre artış olacaktır. "ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN, BEKÇİ VE HEMŞİRE MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Buna örnek olarak bekçi maaşı hali hazırda 15 bin 170 liradır. Dolayısıyla en düşük memur maaş 22 bin lira olduğu zaman bir bekçinin maaşı da 27 bin 579 liraya kadar yükselecektir. Yine bir hemşirenin maaşı 16 bin 900 lirayken bu zamlarla birlikte bunun 30 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz. Son olarak da polisleri örnek olarak verecek olursak, şu anda bir polis maaşı 19 bin civarında. Elbette ki bu rakamlarda aile payı, çocuk yardımına göre değişmektedir. Bizim hesaplamamızda polis maaşını 19 bin 130 lira olarak aldığımız zaman bunun da 33 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz” dedi.