Memur maaş zammı için ilk hesaplamalar masada! 2023 en düşük memur zam oranı belli oldu, refah payı dahil edilecek...

Emekli ve memur zam oranı Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte netleşti. Kesin oran Temmuz ayında belli olacak. Milyonlarca memur maaş zammını merakla bekliyor. Memur maaş zammında ilk hesaplamalar ortaya çıktı.

Memur maaş zammı için ilk hesaplamalar masada! 2023 en düşük memur zam oranı belli oldu, refah payı dahil edilecek...

Türkiye'de milyonlarca vatandaş memur ve emekli maaş zammı oranlarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz." sözleriyle zam müjdesini duyurmuştu. Enflasyon farkına göre Temmuz ayında memur maaşları belli olacak.

YASAL DÜZENLEME KAPIDA

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli zammı ve memur maaş zammı düzenlemesi başta olmak züere yeni dönemin ilk yasal faaliyetleri hakkında açıklamalar yaptı. Akbaşoğlu, "28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM'nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak" ifadelerini kullandı.

Memur maaş zammı için ilk hesaplamalar masada! 2023 en düşük memur zam oranı belli oldu, refah payı dahil edilecek... - Resim : 1

5 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine çıktı. Böylece 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak belirlendi.

Bu oranlarla 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,26 oldu. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise 13,13 oldu.

Memur maaş zammı için ilk hesaplamalar masada! 2023 en düşük memur zam oranı belli oldu, refah payı dahil edilecek... - Resim : 2

6 AYLIK ENFLASYON ORANIYLA BELLİ OLACAK

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentileri beraber değerlendirildiğinde 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20 bandında olacağı düşünülüyor. Temmuz ayında yapılacak emekli ve memur maaşlarına refah payı eklenecek.