Memur maaş zammında enflasyon farkı netleşti! En düşük memur maaşı açıklandı.. Öğretmen, hemşire, polis yüzde kaç zam alacak?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memur Temmuz 2023 maaş zammı sorgulamasını sürdürüyor. TÜİK, Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi verilerine göre mayısta TÜFE 39,59 oldu. TÜİK mayıs ayı enflasyon oranı ile memur maaşı için 5 aylık zam oranı netleşti.

Memur maaş zammında enflasyon farkı netleşti! En düşük memur maaşı açıklandı.. Öğretmen, hemşire, polis yüzde kaç zam alacak?

Türkiye'de memur maaş zammı enflasyon farkı ile yeni dönem memur ücretleri netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran'da yapılan Kabine toplantısından sonra memur maaşları ile ilgili ''Memur maaşları için Meclis sürecini başlatıyoruz. Geçen haftaki takdimlerin ardından kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik.'' dedi. Öğretmen, doktor, bekçi, zabıta, hemşire, polis gibi farklı kamu kurum ve kurumlarda çalışanların maaşlarının belli olacağı Temmuz ayı zam oranları büyük bir merakla bekleniyor.

Memur maaş zammında enflasyon farkı netleşti! En düşük memur maaşı açıklandı.. Öğretmen, hemşire, polis yüzde kaç zam alacak? - Resim : 1

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı ortaya çıkacak. Haziran ayı enflasyonları açıklandıktan sonra memurlar için zam oranı netleşecek.Memur maaş zammında enflasyon farkı netleşti! En düşük memur maaşı açıklandı.. Öğretmen, hemşire, polis yüzde kaç zam alacak? - Resim : 2

TABAN SINIR AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerinin maaş zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylemişti.

ÜÇ FARKLI FORMÜL GÜNDEMDE

Oransal Zam: Halen en düşük memur aylığı 11 bin 848 lira seviyesinde bulunuyor. Eğer Temmuz zammı tamamen oransal olarak uygulanırsa, yaklaşık yüzde 90'a varan artış söz konusu olacak.

Memur maaş zammında enflasyon farkı netleşti! En düşük memur maaşı açıklandı.. Öğretmen, hemşire, polis yüzde kaç zam alacak? - Resim : 3

Seyyanen + Refah Payı: İkinci formüle göre ise taban aylığın artırılması söz konusu olacak. Örneğin: 5 bin lira olarak yapılacak bir seyyanen artış ve bunun üzerine eklenecek yüzde 55 oransal zam ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya tamamlanabilecek.

Seyyanen: Üçüncü formülde ise oransal artış yerine direkt seyyanen artış söz konusu olacak. Burada da 11 bin 848 liralık en düşük memur maaşına 10 bin lira seviyesinde seyyanen artış yapıldığında aile yardımı dahil en düşük maaş 22 bin liraya yükselecek.