Memur maaşında rekor zam oranı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti, refah payı dahil edilince maaşlar yükseldi...

Türkiye'de memur maaşı zammı temmuz ayına az bir süre kalmışken yakından takip ediliyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber 5 aylık memur enflasyon farkı netleşmiş oldu. Memura zam oranının belli olmasında enflasyon farkı etkili oluyor. Peki 2023 en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur maaşında rekor zam oranı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti, refah payı dahil edilince maaşlar yükseldi...

Türkiye'de memurlar, ocak ve temmuz ayı olmak üzere yılda toplam iki kez zam alıyor. Temmuz ayına kısa bir süre kala tüm memurlar maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki memur zammı ne kadar olacak, 5 aylık memur enflasyon farkı nedir?

MEMUR ENFLASYON FARKI NASIL BİR ETKİ YARATIR?

Türkiye'de mayıs ayı enflasyon rakamları 5 Haziran tarihinde kamuoyuna duyuruldu. Aylık oranda enflasyon 0,04 olarak açıklanırken yıllık enflasyon 39,59 oldu. Açıklanan bu rakamların ardından 5 aylık enflasyon farkı netleşti. 5 aylık toplam enflasyon oranı ise yüzde 15,26 oldu. 5 aylık memur enflasyon farkı yüzde 7,26 ve 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak yer aldı.

MEMUR MAAŞI ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

5 aylık enflasyon farkının açıklanması sonrası 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak bulunuyor. Uzman isimler memur maaşı zammı ile ilgili tahminler geliyor. Tahminler içerisinde en olumlu olanı refah payı düşünülerek yüzde 45 zam gelmesi bekleniyor.