Memur maaşları o tarihte belli oluyor! Bakan Işıkhan rakamı açıkladı. Polis, hemşire, öğretmen... Tüm maaşlar kalem kalem hesaplandı

Türkiye'de milyonlarca vatandaş asgari ücrete gelen zam sonrası memur ve emekli maaşlarında yaşanacak artışı merak ediyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam Temmuz’da açıklanacak.

Memur maaşları o tarihte belli oluyor! Bakan Işıkhan rakamı açıkladı. Polis, hemşire, öğretmen... Tüm maaşlar kalem kalem hesaplandı

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz ayına çevrildi. Yeni maaşlarını heyecanla bekleyen memurlar da Temmuz ayında yapılacak zam oranını heyecanla bekliyor. Memur maaşlarına zam için geri sayım devam ederken gündemdeki tüm gelişmeler de yakından izleniyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan memur ve emekli zammıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

RAKAM O TARİHTEN SONRA BELLİ OLACAK

Türkiye'de milyonlarca çalışanın uzun süredir merak ettiği ve beklediği asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve belirlenen rakam kamuoyuna açıklanmıştı. Asgari ücrete ara zam gündeminin ardından gündemin en üst sıralarında yer alan memur ve emekli zammı ile ilgili de araştırmalar sürüyor. Milyonarın heyecanla beklediği zam oranlarıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da önemli değerlendirmeler geldi. Bakan Işıkhan, memur ve emeklilerin zam oranının 3 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netleşeceğini belirtti.

Memur maaşları o tarihte belli oluyor! Bakan Işıkhan rakamı açıkladı. Polis, hemşire, öğretmen... Tüm maaşlar kalem kalem hesaplandı - Resim : 1

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI AÇIKLANDI

Temmuz ayına kısa bir süre kalırken memur ve emekliler maaşlarına yapılacak yeni zammı bekliyor. Memur ve emekli maaşının yüzde kaç oranında artacağı merak edilirken bu konuyla ilgili yaptığı son açıklamada torba yasa çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, ‘En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.’ dedi. Zam oranının ise 3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından belli olacağı ekledi.

Memur maaşları o tarihte belli oluyor! Bakan Işıkhan rakamı açıkladı. Polis, hemşire, öğretmen... Tüm maaşlar kalem kalem hesaplandı - Resim : 2

"HEDEF HERKESİ MEMNUN EDECEK SONUCA ULAŞMAK"

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilere kritik açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Hedefin torba yasada tüm paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak olduğun söyleyen Bakan Işıkhan, vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi ve çalışanları, memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmeme konusunun en önemli unsur olduğuna da vurgu yaptı.

ZAM ORANINA GÖRE MAAŞLAR HESAPLANDI

Memur maaşlarına %30, 40, 45 ve 50 oranlarında zam yapılması halinde meslek sahiplerinin alacağı yeni maaş tutarları hesaplandı. Hesaplamalar yapılırken bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, sermaye ödemesi, yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiştir. Aile ve çocuk yardımı ödeneği çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.

Başkomiser derecesinde 3/1 derecesinde çalışan bir kişinin mevcut maaşı 20 bin 873 lira. Temmuz ayında maaşına %40 zam yapılması durumunda ise 29 bin 222 lira olacak.

1/4 derecesinde çalışan bir öğretmenin mevcut maaşı 15 bin 793 lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda mevcut maaşı 22 bin 110 lira olacak.

1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 24 bin 743 lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda ise maaşı 34 bin 640 liraya yükselecek.

5/1 derecesinde üniversite mezunu olarak çalışan hemşire 15 bin 611 lira maaş alıyor. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda maaşı 21 bin 855 lira olacak.

8/1 derecesinde çalışan bir polis memurunun mevcut maaşı 18 bin 23 lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda maaşı 25 bin 529 lira olacak.