Memur temmuz maaş zammı için kritik hafta! Enflasyon verisine göre karar verilecek. Maaş oranları hesaplandı

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Temmuz maaş zammı için son enflasyon verisi bekleniyor. Geri sayım devam ederken en düşük memur maaşı ne kadar olacak, kaç TL, hesaplama nasıl yapılır soruları yanıt arıyor. Polis, doktor, öğretmen hemşire gibi meslekleri ilgilendiren zam oranı enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah payı ile hesaplanacak.

Memur temmuz maaş zammı için kritik hafta! Enflasyon verisine göre karar verilecek. Maaş oranları hesaplandı

Emekli ve memur zam oranı üzerinde etkili olacak yılın ilk yarısına ait enflasyon rakamları gelecek hafta netleşiyor. Temmuz zammı için sayılı günler kalırken en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak, kaç TL, yüzde kaç zam yapılacak soruları yanıt arıyor. 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yanı sıra refah payı ile artış yaşayacak rakamlar için çalışmalar Bakanlık bünyesinde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Memur temmuz maaş zammı için kritik hafta! Enflasyon verisine göre karar verilecek. Maaş oranları hesaplandı - Resim : 1

Konuşmasında memur maaş zammına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi de hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız. Böylece milletimize verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşayacağız."

Buna göre, Kurban Bayramı sonrası memur maaşı düzenlemesi için düğmeye basılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da düzenleme için Temmuz ayına işaret etmişti.

Memur temmuz maaş zammı için kritik hafta! Enflasyon verisine göre karar verilecek. Maaş oranları hesaplandı - Resim : 2

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan, memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili torba yasanın temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği halinde çalıştıklarını anlatan Işıkhan, torba yasada paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Düzenleme temmuzda Meclis'ten geçecek ve böylece en düşük memur maaşı net 22 bin TL'ye yükselecek. Düzenlemeyle diğer memurların maaşlarında da güncelleme olacak. Oransal zam ile birlikte seyyanen zam yapılması, konuşulan formüller arasında.