SON Dakika! Memur ve emekli zammının açıklanmasına saatler kaldı! Haziran ayı enflasyon oranı bugün belli oluyor! Asgari ücretin ardından memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

SON Dakika! Memur ve emekli zammı bugün açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranına göre belli olacak. Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği gün geldi çattı. Asgari ücrete Temmuz zammının ardından şimdi gözler memur ve emekli maaşı zammına çevrildi. Peki, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 3.500 TL olduğunu duyurmuştu. Peki, Temmuz zammından sonra enflasyon farkı ve memur ile emekli maşları ne kadar olacak?

SON Dakika! Memur ve emekli zammının açıklanmasına saatler kaldı! Haziran ayı enflasyon oranı bugün belli oluyor! Asgari ücretin ardından memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücrete yapılan Temmuz zammının ardından, şimdi de memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, yeni asgari ücretin 5.500 TL olduğunu açıklamıştı. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, bugün açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile maaşlarına yapılacak olan zam oranını merak etmeye başladı. 4 Temmuz 2022 tarihinde yani bugün saat 10:00'da Haziran ayı enflasyon oranı belli olacak. Peki, Memur ve emekli maaşı ne kadar olur? SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMININ AÇIKLANMASINA SAATLER KALDI!

Bugün açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile memur ve emekli maaşlarında ne kadar artış yaşanacağı belli olacak. MB (Merkez Bankası)'nın 50 katılımcı ile yaptığı anket sonucunda Haziran ayı enflasyon oranı beklentisi yüzde 3,77 oldu. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi ise yüzde 64,59 olarak kaydedildi. Peki, gbu enflasyon oranlarına göre memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zammın ardından sıra memur ve emekli zammına geldi. TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) açıklayacağı 6 aylık enflasyon oranının ardından  SSK ve BAĞ-KUR emeklise yapılacak zam oranı da netlik kazanacak. Peki,  Temmuz zammından sonra enflasyon farkı ve memur ile emekli maşları ne kadar olacak?

HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI BUGÜN BELLİ OLUYOR!

TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 35,64 olarak açıklamıştı. 6 aylık SSK ve BAĞ-KUR enflasyon beklentisi ise yüzde 40,75 oldu. 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 33,25, memur Temmuz ayı toplu sözleşme zammı yüzde 7, memur ve memur emeklisi zammı 40,25, ek zam beklentisi yüzde 3 ve ek zamlı memur zam oranı 43,25 olarak kayda geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret görüşmelerinde emekli zammı ile ilgili şunları aktardı:

"Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini gördük. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır."

MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Erdoğan sosyal refah düzenlemesi ile en düşük SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşının Ocak 2022'de 1.000 TL artışla 1.500'den 2 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirtmişti. Geçtiğimiz hafta ise en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Bugün açıklanacak olan 2022 haziran ayı enflasyon oranı emekli ve memurun yeni maaşlarını belirleyecek.