Maaş zamlarında flaş gelişme! Bakan Bilgin Memur Sen heyeti ile görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Memur Sen heyeti ile görüştü. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda memur ve emekli maaş zamları konuşuldu. Son 5 aylık enflasyon rakamlarının ardından gözler enflasyon verilerinde. İşte bilinmesi gerekenler...

Maaş zamlarında flaş gelişme! Bakan Bilgin Memur Sen heyeti ile görüştü

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaş zamlarında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.

Memur ve emekli maaşlarına asgari ücrete gelen zam oranında bir zam bekliyor. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon rakamlarına göre hesaplanan enflasyon farkı, maaşlara yansıyacak. 2022 yılı son 5 aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. 

Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret zam oranı yüzde 54,5 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı:

Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkanı her bir insanımızsın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Asgari ücreti açıkladıktan sonra memur ve emekli maaşlarında artış da bu şekilde tespit edilecek.