Memur zammında son dakika! Bugün TBMM'ye geliyor. 2023 Temmuz zammı belli olacak. İşte masadan çıkın son oran

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın beklediği memur maaş zammı, bugün enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra kesinleşecek. 2023 Temmuz zammı ile en düşük memur maaşı yüzde 85,68 oranında artarak 22 bin TL düzeyine yükselecek. İşte tüm detaylar...

Memur zammında son dakika! Bugün TBMM'ye geliyor. 2023 Temmuz zammı belli olacak. İşte masadan çıkın son oran

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi merakla bugünü bekliyordu. Memur ve memur emekli maaşı için beklenen gün geldi. Milyonların geliri Temmuz zammı ile artacak. En düşük memur maaşı rekor bir zam ile 22 bin TL düzeyine yükselecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın beraber yürüttüğü memur maaşı düzenlemesi tamamlandı. 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonra ek zam düzenlemeleri açıklanacak ve yasa tasarısı Meclis'e gelecek.

MEMUR MAAŞ ZAMMI MECLİS'E İLETİLİYOR

Memur maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelecek. Teklifi saat 12.00'de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

MEMUR ZAMMI BELLİ OLACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 5 Temmuz Çarşamba günü bugün saat 10:00'da Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bununla beraber 6 aylık enflasyon rakamları dolayısıyla memur enflasyon farkı kesinleşecek. Memur enflasyon farkına yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı ilave edilerek refah payı hariç memur zammı belli olacak.