Memura ek zam ne kadar olacak 2022? Memura ek zam kaç TL olacak? En düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bugün saat 16:00'da ek zam konusunu görüşecek. Peki, Memura ek zam ne kadar olacak 2022? Tüm memurları ilgilendiriyor. Memura ek zam kaç TL olacak? En düşük ve en yüksek memur maaşı araştırılıyor.

Memura ek zam ne kadar olacak 2022? Memura ek zam kaç TL olacak? En düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca memurun beklediği ek zam görüşmelerinde verilecek olan karar merak ediliyor. Yaklaşık 18 milyon memur ve memur emeklisi "Memura ek zam ne kadar olacak 2022?" aramasını yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile ek zam konusunu görüşecek. Peki, Memura ek zam kaç TL olacak? Yapılacak zam tutarı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek. En düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak? İşte memur ek zam konusu hakkında merak edilenler...

Memura ek zam ne kadar olacak 2022?

23 Ağustos 2021'de imzalanan toplu sözleşmeyle memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı % 5, ikinci altı ayı % 7, 2023'ün ilk altı ayı % 8, ikinci altı ayı % 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılmış, artış kümülatif olarak yüzde 30-35'i bulmuştu. Ancak bu zam şimdiden eridi.

Temmuzda yüzde 3 sözleşme zammı alan memur için 5 aylık enflasyon farkı ise şu anda 7.48. Memur ve memur emeklisi ise ocakta yüzde 5'lik toplu sözleşme artışının yanında enflasyon farkı da alacak.

Aralık ayı hariç bu tutar da şu anda yüzde 12.48. Şayet aralıkta enflasyon yüzde 2.5 çıkması halinde bile yapılacak zam mevcut sözleşmeye göre yüzde 15'i geçmeyecek. Bu durumu ocakta telafi zammını zorunlu kıldı.

Memura ek zam kaç TL olacak?

Memurların 2022 ve 2023 zam oranı toplu sözleşme kapsamında belirlenmişti. Memurlar maaşlarına 2022'nin birinci 6 ayında yüzde 5 ve enflasyon farkı, ikinci 6 ayında da yüzde 7 ve enflasyon farkı alacaktı. Ancak döviz kurlarında yaşanan uyükseliş ile birlikte enflasyon oranları oldukça yüksek çıktı ve belirlenen zam oranlarının güncellenmesi zorunluluğu doğdu. Çalışma Bakanlığı memurlara ek zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurumuştu. Memurlar ek zam oranının ne kadar olacağını şimdiden araştırmaya başladı.

Memur ek zam

Memur ek zammı konusunda hükümetin masada 2 seçenek bulunuyor.

1. seçenek: Memur maaşlarına doğrudan seyyanen zam yapma yöntemi ile memur maaşlarına ek zam yapılabilir.

2. seçenek: Sözleşemde belirtilen yüzde 5'lik zam oranının artırılması ve enflasyon farkının yansıtılması ile memur maaşlarında artışa gidilebilir.