Memura çifte zam! 2021'de devreye girecek

Çalışanların maaş ve emekli ikramiyelerine yansıyan ek göstergelerde yeni düzenlemeler gündemde. Peki, neler yapılacak? İşte detaylar...

Memura çifte zam! 2021'de devreye girecek

Kamu personellerinin, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan unsurlardan biri ek gösterge... 3 bin 600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı on onbinlerce vatandaşın takibinde... Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına geliyor. Son dönemde memur sendikalarınca, 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi talep ediliyor. Düzenlemeye öğretmen, polis, hemşirelerin de dahil olması öngörülüyor.

3 bin 600 ek gösterge konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da ek gösterge ile ilgili düzenleme yaptıklarına ve 2021'de devreye gireceğine ilişkin açıklamaları bulunuyor.

Öte yandan Aile, Çalışme ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı aile yardımı hariç en düşük memur maaşının, Ocak zammı yüzde 5 olursa 3 bin 905, yüzde 5.35 çıkarsa 3 bin 918 liraya yükselmesi bekleniyor. Memurların aile yardımı da artacak. 6 yaş altı 2 çocuğu olan, eşi çalışmayan memur aylık 532,59 lira alacak. 2 çocuklu memurlar 505,55 lira aile yardımı alıyor.