Meral Akşener: Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "yerel seçimde ittifak değil işbirliği yapalım" teklifini reddetmişti. Akşener bu kararla ilgili ilk kez konuştu: Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz."

Meral Akşener: Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "yerel seçimde ittifak değil işbirliği yapalım" teklifini reddetmişti.

Partide 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye ise evet oyu kullanmıştı.

"HÜR VE MÜSTAKİL"

Partisinin bu kararı üzerine ilk kez açıklamalarda bulunan Akşener, hür ve müstakil olarak yola çıkılacağını "Yerel yönetimi rant kapısına indirgeyenlere karşı cesur bir başlangıç yaptık. Nice ablukaları, ambargoları aştık. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Önümüzde çetin bir yol var. Bu yolda iftiralar duyacağız, tehditler alacağız. Dün olduğu gibi bugün de bunlara göğsümüzü gereceğiz. Bizim için siyaset hiçbir zaman konfor alanı ve rant kapısı olmadı. Televizyonlarıyla, kalemşörleriyle ve maaşlı yorumcularıyla bizi yaylım ateşine tutacaklar. Bunu her iki taraf beraber yapacak. Bu ülkede milletimizden başka kimseye yaranamıyoruz. Bir taraf başka türlü hakaret ediyor öbür taraf başka türlü. Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemiz engellemek. İki gündür izliyorum hiçbirinin birbirinden farklı yok. Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz." sözleriyle açıkladı.

Akşener’in diğer açıklamaları şöyle;

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yılda iki defa zam yapılıyordu. Hatta buna rağmen yapılan zamlar, bir sonraki aya kalmadan eriyor, biz de zamların yılda iki defa değil, dört defa yapılmasını önermiştik. İktidar bu sayıyı artıracağına, düşürmeyi tercih etti. Makul asgari ücret talebimiz, 2024 Ocak ayı için 17 bin lira, temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır.

FENOMENLERE OPERASYON VE GİZLİ FON VURGUNU

Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların, avrolu bigudilerini konuşuyor. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor.

Haksız kazanç sağlayanlar konuşuluyor ama bunları finanse edenler nedense konuşulmuyor.