Meral Akşener: Türkiye geri gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, "Türkiye bu iktidar nedeniyle, bırakın yerinde saymayı, geçin makyajlı rakamları, geri gidiyor geri" diye konuştu.

Meral Akşener: Türkiye geri gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

Zaferler ve başarılar kadar, acılarla da yüklü tarihimizin, yeni bir acı sayfasına Cuma akşamı tanık olduk.

Elazığ merkezli depremde, 41 canımızı kaybettik, 1607 vatandaşımız da yaralandı. Yıllardır devam eden ayrıştırma, kamplaştırma politikalarına rağmen, milletimiz, sevinçte ve kederde bir olabilmeyi başaran faziletiyle, bir toplumsal sınavdan daha, yüzünün akıyla çıktı.

Edirne’den Ardahan’a, hatta Cumhuriyet sınırlarını aşan büyük coğrafyasında, Türk Milleti bir kez daha, tek yürek, Akif’in dizelerindeki gerçeği ispatladı.

"İbretlik gerçekten"

Burası çok önemli damat bey elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi.

Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. Daha da olsa gelmem dediğin DAVOS'a damadını gönderip konuşturmakla olmaz.

Kayınpeder torpilliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın. Ömründe ev geçindirme derdi olmamış bedavacı bir adamın, vatandaşla kurduğu empatinin düzeyine bakın. İbretlik gerçekten.

Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden olmadığı gibi, vatandaşı açken tok yatan Maliye Bakanı da bizden değildir, Sayın Erdoğan;

Bu arkadaş mı dengeleyecek ekonomiyi? Bu arkadaş mı söndürecek mutfaktaki yangını? Bu arkadaş mı uçuracak Türkiye’yi?

Türkiye nasıl uçar? Türkiye, demokrasiye dönüşle, kuvvetler ayrılığı ile uçar. Türkiye, sarayın masraflarını kısıp, milletin parasını çarçur etmemekle uçar. Türkiye, tarıma önem verilirse, üretim ekonomisine geçilirse uçar. Türkiye, yapısal reformlarla, teknolojik kalkınmayla uçar. Türkiye, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle uçar.

Bu çağrı, İYİ Parti’nin çağrısıdır. Bizim milliyetçilik anlayışımız bir medeniyet projesidir. Son yüzyılı inceleyen batılı tarihçiler, Türklerin son kızıl elmasını modernleşme projesi olarak tanımlarlar. 82 milyonu kapsayan bu projenin temel hedefi; insanı mutlu, kadını huzurlu, genci umutlu, zengin ve güçlü bir Türkiye’dir.

Bugün iki basamak geriledik, 19. büyük ekonomiyiz. 745 milyar dolarlık milli gelire sahibiz.

Suriyelileri sayarsak kişi başına 8400, saymazsak 8900 dolar milli gelire sahibiz.

Eğer beş yıl önceki gibi 17. Büyük ekonomi olmak istiyorsak, artık bir trilyon dolarlık üretimi ortaya koymalıyız.

"Tarih bizi affetmez"

Dava arkadaşlarım;

Ülkenin ve milletin enerjisini, gerçek olmayan meselelere harcıyorlar. Dikenlerin üzerinde yürüyoruz. Birleştirici ruhu, kadim devlet dilini unuttular. Akıllarına sadece felaketlerde geliyor. Ama dünya bugünü kotarıp, yarını planlıyor. Dünya, 2050’lerin hesabını yapıyor.

Akıllı hiçbir ülke bu medeniyetler yarışından kopmuyor. Türkiye ise, bu iktidar nedeniyle, bırakın yerinde saymayı, geçin makyajlı rakamları, geri gidiyor geri. Bakın, 2050 yılının birincisi 50 trilyon dolarlık üretimle Çin olacak gibi görünüyor.

Bugün ortalama 11 bin dolar gelire sahip her Çinli, 25-30 yıl sonra, ortalama 30-35 bin dolar gelir sahibi olacak. Bu değişimin dışında kalamayız. Tarih bizi affetmez.