Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş istifa edecek mi? CHP'li Ali Mahir Başarır'dan açıklama geldi: Eğer istifaları gerekiyorsa...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'cumhurbaşkanı adaylığı' formülü önermesinin ardından ortaya çıkan '2 başkan istifa edecek mi?' tartışmalarıyla ilgili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bu konuda bir tartışma var. Yasada da bir açık… Çünkü ilk kez böyle bir sistem ve böyle bir durum var. Bakacağız yasa neyi gerektiriyorsa, hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Eğer istifaları gerekiyorsa onların takdiridir." yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş istifa edecek mi? CHP'li Ali Mahir Başarır'dan açıklama geldi: Eğer istifaları gerekiyorsa...

Bugünkü toplantı öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrme İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdi. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünü önerdi. İmamoğlu ve Yavaş formülü sonrası ortaya çıkan tartışmalarla ilgili CHP'den açıklama geldi. 

"BİR SIKINTI YOK"
Sözcü TV'de açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "2 ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, bir de icracı yetkili olarak atanmasının önünde hukuki engel var mı? İki başkan istifa mı edecek, o süreç nasıl yaşanacak?" sorusuna "Zaten seçim öncesi asla ve asla böyle bir şeye gerek yok. Cumhurbaşkanımız çıkacak, seçimi kazanacak, Çankaya’ya gidecek, yardımcılarını, Bakanlar Kurulu’nu Kabinesini açıklayacak. Zaten bir sıkıntı yok. Ondan sonraki süreçte de zaten bu iki isim icrai olarak…" şeklinde yanıt verdi.

"HUKUK NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPACAĞIZ"
"Belediye başkanlığı görevinden istifa etmeyecekler mi?" sorusunu ise Başarır "Bu konuda bir tartışma var. Yasada da bir açık… Çünkü ilk kez böyle bir sistem ve böyle bir durum var. Bakacağız yasa neyi gerektiriyorsa, hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Eğer istifaları gerekiyorsa onların takdiridir. Ama zaten yerel seçimlere çok az bir süre kalıyor." cevabını verdi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ SONRAKİ SEÇİMDE ADAY OLACAK MI?
Ayrıca Başarır "Şu da konuşuluyor, sormak isterim. Evet, cumhurbaşkanı yardımcısı iki isim olabilir, yerel seçimlere kadar beklenir, ondan sonra önümüzdeki yerel seçim aday olmazlar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olabilirler şeklinde?" sorusunu da "Bu da onların takdiri." şeklinde yanıtladı.