Meral Akşener’in planı ne?

Altılı masayı terk etmesinin ardından CHP’li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısında bulunan Meral Akşener’in çağrısı karşılık bulmadı. Bu gelişmelerin ardından Meral Akşener’in nasıl bir yol izleyeceği merak edilmeye başlandı. Kulislerde dolaşan bilgiye göre Meral Akşener iki isimden olumsuz yanıt almasının ardından kendi adaylığını koyacak.

Meral Akşener’in planı ne?

İYİ Parti lideri Meral Akşener geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmediklerini belirterek altılı masayı terk etti. Akşener, yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da “Aday olun” çağrısında bulundu.

İKİ BAŞKAN DA REDDETTİ

Akşener’in bu çağrısı hem Mansur Yavaş hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından reddedildi. Mansur Yavaş, “Daha önce de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesinin dışına çıkmayacağımızı söylemiştik” diyerek Kılıçdaroğlu’na destek olacağını açıkladı. 

B PLANI MERAK EDİLMEYE BAŞLANDI

İki belediye başkanının da Akşener’in çağrısına olumsuz yanıt vermesinin ardından İYİ Parti liderinin B planı merak edilmeye başlandı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre İYİ Parti lideri Akşener, iki ismin de çağrısına olumsuz yanıt vereceğini bilerek bu açıklamayı yaptı. Yine kulislerde dolaşan iddialara göre Meral Akşener, “Aday olmuyorlarsa, ben adaylığımı koyarım” diyerek Cumhurbaşkanlığı’na aday olacak.

DEFALARCA BAŞBAKAN OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce defalarca Cumhurbaşkanlığı'na değil başbakanlığa aday olacağını ve başbakan olacağını söyledi. Akşener, altılı masayı terk ettiği açıklamasında yol ayrımında olduğunu söyledi. Rest çekerek masayı terk eden Meral Akşener'in kulislere göre güçlü bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı talep ettiği öğrenildi. Hatta Akşener iki önemli icracı bakanlık da istedi. Bu talepleri kabul görmeyince ise masadan kalktı. 

PAÇACI: KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partideki görevinden istifa eden ve son olarak Meral Akşener’i karşılaması gündem olan Cihan Paçacı da bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada İYİ Parti lideri Akşener’in olası adaylığı hakkında, “Herkes Cumhurbaşkanı olmak ister. Genel başkanımızı da kazanma ihtimali yüksek bir aday olarak görüyorum” dedi.