Mercan kayalıkları arasına saklanmış halde bulundu. Bir canlıdan çok bir çizgi film karakterini andırıyordu. Sevimliliğiyle herkesin kalbini çaldı

Hint ve Pasifik Okyanuslarında bulunan mercan kayalıklarının arasında görülen minik balık, sevimliliğiyle gören herkesin kalbini çalmaya başardı. Bir canlıdan çok bir çizgi film karakterine benzeyen balığın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan kısa bir süre sonra viral oldu. Kaydedilen görüntülerinde etrafına uslu uslu bakıp gülümsemesi dikkat çekti.

Hint ve Pasifik Okyanuslarında bulunan mercan kayalıklarının arasında yaşayan canlı, denizaltı kamerasına yakalandıktan sonra adeta herkesin sevgilisi oldu. Görüntüleri sosyal medyada paylaşılan minik balığın sevimli görüntüsü, etrafına bakarak gülümsermiş gibi bir surat ifadesiyle durması dikkat çekti. Kısa sürede viral olan görüntüleri binlerce kişi izlerken çok sayıda yorum geldi. 

Mercan kayalıkları arasına saklanmış halde bulundu. Bir canlıdan çok bir çizgi film karakterini andırıyordu. Sevimliliğiyle herkesin kalbini çaldı - Resim : 1

EN FAZLA 6 SANTİMETREYE KADAR BÜYÜRLER

Guam ve Mikronezya'da yaygın olarak Yaeyama blenny olarak bilinen ve aynı zamanda  Mikronezya'da Yaeyama palyaço blenny veya Endonezya'da Soluk benekli tarak dişli blenny olarak da bilinen latince ismiyle Ecsenius yaeyamaensis, Ecsenius cinsindeki bir tarak dişli blenny türüdür. Batı Pasifik ve Hint okyanuslarındaki mercan resiflerinde bulunur.  Maksimum 6 santimetre uzunluğa ulaşabilir. Bu türdeki Blennie'ler öncelikle bentik algler ve yabani otlar da dahil olmak üzere bitkilerden beslenir. Ticari akvaryum balıkları olduğu bilinir.