Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması! Tarih verdi

Yeni ekonomi programının açıklamasının ardından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan değerlendirmelerde bulundu. Erkan, 2024'te enflasyonun kontrol altına alınacağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması! Tarih verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün açıklanan yeni para politikasının meyvelerini vermesiyle 2024'te enflasyonun kontrol altına alınacağını belirtti.

Gaye Erkan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle, iç talebin arza daha yakın bir seviyeye geleceğini ve enflasyon beklentilerini kontrol altına alacağını öngörmekteyiz"

Enflasyon ve kur hareketlerinin sene içinde oynaklık göstermesi, hele ki geçiş dönemlerinde bazı durumlarda yıl ortalaması ve yıl sonu üzerinden yapılan hesaplarda ciddi farklılıklar gösterebilmektedir.

Sert fiyat hareketlerinin mümkün olduğu kadar az olduğu lakin dengenin evrildiği yönünde, sağlıklı şekilde algılandığı bir süreç olarak ilerlemekte ve bunda da kararlıyız."

TCMB olarak tüm araçlarımızla parasal sıkılaştırma sürecine enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar devam edeceğiz. Sert fiyat hareketlerinin mümkün olduğu kadar az olduğu lakin dengenin evrildiği yönünde, sağlıklı şekilde algılandığı bir süreç olarak ilerlemekte ve bunda da kararlıyız. TL'yi güçlendireceğiz, 2024'te dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapacağız. Büyümenin kompozisyonu enflasyonu artırıcı değil tam aksine enflasyonla mücadeleye katkı verici bir çerçeve içinde şekillenmiş durumda."