Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

FED'in faiz kararının ardından gözler Merkez Bankası'na çevrilmişti. Bugün yapılan toplantının ardından Merkez Bankası faiz kararı açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı dün gece açıklanmıştı. FED Başkanı Jerome Powell, üçüncü kez yapılan 75 baz puanlık faiz artışının ardından yaptığı konuşmasında faiz artırımlarına devam mesajı verirken, “Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız” dedi. Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na çevrilmişti. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Eylül ayında faiz oranı 1 puan indirilerek yüzde 12 olarak açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu yıl Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Ağustos ayında  yüzde 14’den yüzde 13’e indirilmesine karar vermişti.

Eylül ayında Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12 olarak açıkladı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı - Resim : 1