Piyasa faiz artırımı bekliyor

Merkez Bankasının yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi beklentiler açıklanmaya başladı. İstanbul Portföy YKÜ Tufan Deriner, gelinen noktada en az 100 baz puan artış beklediğini ifade etti.

Piyasa faiz artırımı bekliyor

Merkez Bankası yılın üçüncü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını yarın gerçekleştirecek. 18 Mart Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak politika faizi gündemin odağında. Analistler faize ilişkin beklentilerini aktarmaya devam ediyor. Mine Uzun ile Güne Bakış programında yarın gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin değerlendirmelerini aktaran İstanbul Portföy YKÜ Tufan Deriner, beklentisinin Merkez Bankasının en az 100 baz puan faiz artışı yapacağı yönünde olduğunu kaydederek, "Bugün geldiğimiz noktada TCMB'nin kesin faiz artıracağını düşünüyorum. En azından kendine bir hareket alanı yaratmış olacak" ifadelerini kullandı.

Deriner, "Merkez Bankası görev değişiminden bu yana her şeyi doğru yaptı. Güvenin çok ciddi düzeyde kırıldığı bir dönemden geliyoruz. Ne olursa olsun döviz rezervi negatif. Piyasalar açısından faiz artırımı güvenin sağlanmasına yardımcı olacak diye düşünüyorum" dedi.

Son olarak Fransız banka Societe Generale de TCMB'den 100 baz puan faiz artışı bekliyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Merkez Bankasının enflasyon hedefi kararlılığının toplantıda yakından takip edileceği bilgisi verildi.

Değerlendirmede, "Türkiye'de para biriminin baskı altında, rezervlerin eksik, enflasyonda ve enflasyon beklentilerinde yükseliş yaşanan ortamda yurt dışında da yeniden fiyatlama olduğu düşünülürse politika tarafından hata için alan yok" dendi.