Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte faiz kararı beklentisi!

Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların gözü kulağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak. Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı öncesi yatırımcılar, PPK toplantısından çıkacak kararı beklerken, ekonomistler, faiz indirimi bekliyor. Ocak ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 9 düzeyinde tutulmuştu. Peki, Merkez bankası toplantısı bugün saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı n

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte faiz kararı beklentisi!

Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların gözü, PPK toplantısından çıkacak karara çevrildi. Merkez Bankası şubat ayı faiz kararı öncesinde beklentiler indirim geleceği yönünde. Ocak ayında politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 9 düzeyinde tutulmuştu. Bugün PPK’nın açıklayacağı kararın 200 baz puana kadar indirim olabileceği beklentileri ise yüksek.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası PPK toplantısı bugün yapılacak, faiz kararı ise 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR, FAİZ İNDİRİR Mİ?

Ekonomistler politika faizinin yüzde 8'e indirilmesini bekliyor. Ekonomistlerden 10'u mevcutta yüzde 9 düzeyinde bulunan politika faizinin 100 baz puan düşürüleceği yönünde görüş bildirirken, 1'i bu indirimin 150 baz puan olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerden 6'sı ise politika faizinin sabit tutulmasını bekliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ DÜŞÜRÜRSE BORSA, ALTIN VE DOLAR NE OLUR? 

Ekonomistler, Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmez, sabit bırakırsa piyasalarda herhangi bir hareketlilik beklemiyor. Faiz oranları düşürülse de piyasalarda büyük etkisinin olması beklenmiyor.