Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz oranı değişikliği, onları da etkiledi

Merkez Bankası'nın yeni kararı kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Dün yaşanan faiz yükseltme kararı sonrası kredi kartlarıyla ilgili flaş karar verildi. İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz oranı değişikliği, onları da etkiledi

Türkiye'de milyonların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı dün açıkladı. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 27 aylık aranın ardından ilk kez politika faizinde artışa gitti. Yapılan açıklamada, faiz artışlarının kademeli olarak devam edeceğine işaret edilerek “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Faiz kararı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan Mehmet Şimşek, yeni dönemde 'güven' duygusunu vurguladı. Merkez Bankası, ilk icraatında politika faizini artırmasının hemen ardından kredi kartıyla ilgili yeni bir karar verildi.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz oranı değişikliği, onları da etkiledi - Resim : 1

KREDİ KARTI KARARI RESMİ GAZETE'DE

Kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranı her ay Merkez Bankası tarafından ilan edilen 'referans faiz oranına' 0.55 puan eklenerek belirleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliği ile referans faiz 0.88'den 1.36'ya yükseltildi. Buna göre yüzde 1.36'ya 0.55 puan eklenmesiyle Temmuz ayından itibaren kredi kartına uygulanacak azami faiz oranı yüzde 1.91'e yükseltilmiş oldu.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz oranı değişikliği, onları da etkiledi - Resim : 2

REFERANS ORANDA DA DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Diğer taraftan Merkez Bankası ticari müşterilere uygulanan ücretler ve kredi kartlarında azami akdi ve gecikme faizlerinde dikkate alınan referans oranla ilgili de değişikliğe gitti. İlgili değişiklikle Resmi Gazete'de yayımlanan iki ayrı tebliğle yürürlüğe girdi.