Mahkeme mahkeme olalı böylesini görmedi!.. Duruşma salonu değiştiren korku!

Mersin Adliyesi’nde görülen bir davada çok ilginç bir olay yaşandı.

Mahkeme mahkeme olalı böylesini görmedi!.. Duruşma salonu değiştiren korku!

11 yıllık evli A.G., ile B.G. anlaşmalı olarak boşanma kararı aldı. Çiftin anlaşmalı olarak açtığı dava Mersin 5’inci Aile Mahkemesi’nde yapıldı. Anlaşmalı boşanma davasının duruşmasında davalı 1 çocuk babası A.G. yükseklik fobisi olması sebebiyle adliyenin ikinci katına kadar zor çıktı. A.G., 5’inci katta devam eden duruşmaya yükseklik fobisi sebebiyle katılamadı.

Hakim, davalının A.G.’nin neden duruşmaya gelmediğini sordu, B.G., eşinin asansör ve yükseklik fobisi sebebi ile ancak 2´nci kata kadar çıkabildiğini ifade etti. Bunun üzerine hakim duruşmanın 2’nci katta boş olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülmesine karar verdi. 1´nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davasda tarafları dinleyen hakim, çifti boşadı.

Duruşma sonunda B.G.´nin avukatı Yılmaz Can konuyla ilgili şunları söyledi...

“Son ana kadar davalıyı yukarıya çıkarmaya çalıştıysak da davalının çarpıntısı olması sebebiyle ikinci kata kadar getirebildik. Duruşmada mahkeme hakimine durumu izah ettik. Sağ olsun mahkeme hakimi anlayışlı ve örnek bir davranışa imza atarak, usul ekonomisi ilkesini de nazara alarak yeter ki vatandaşın işi görülsün yaklaşımıyla duruşmanın ikinci katta görülmesi yönündeki talebimizi kabul etti ve sonuç olarak tarafları boşadı”