Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı

Mersin'deki polisevine saldırı gerçekleştiren 2 teröristten biri olan Dilşah Ercan'la ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. PKK'lı terörist Ercan'ın, CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listede yer aldığı ortaya çıktı.

Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı

Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine yönelik saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı 2 teröristten biri olan ve etkisiz hale getirilen Dilşah Ercan'la ilgili detaylar ortaya çıktı.

CHP'nin "Türkiye'nin En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye" başlığı altında yayımladığı "Tutuklu Gazeteciler Raporu" listesinde, PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın da yer aldığı belirlendi.

Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı - Resim : 1

Hüküm giyen gazetecilerin bulunduğu ve CHP'nin yayımladığı raporda terörist Ercan'ın adı, 53. sayfada bulunan listede 10. sırada geçiyor.

Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı - Resim : 2

Döneminde terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle kapatılan "Azadiya Welat" gazetesinde görev aldığı belirlenen PKK'lı terörist Dilşah Ercan'ın, KCK/PKK/DYG davasından yargılandığı öğrenildi.

Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı - Resim : 3

Öte yandan terörist Ercan'ın, terör örgütü üyesi olmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası alarak İzmir'deki Aliağa Şakran Cezaevi'ne gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

RAPORDA FOTOĞRAF MAKİNESİ DETAYI

CHP'nin yayımladığı ve terörist Dilşah Ercan'ın da yer aldığı raporda, Azadiya Welat gazetesinde muhabirlik yapan Ercan'ın kamera-fotoğraf makinesinin suç kanıtı olarak sayıldığı belirtildi.

 Mersin'de polisevine saldıran PKK'lı terörist Dilşah Ercan CHP'nin "tutuklu gazeteciler" raporundaki listeden çıktı - Resim : 4

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin raporuna tepki göstererek şunları söyledi:

"'Tutuklu Gazeteciler Raporunda' polisimizi şehit eden Dilşah Ercan adlı terörist tutuklu gazeteci olarak ifade edilmiş. Terör örgütleriyle kol kola olmayı normalleştiren Kılıçdaroğlu ve CHP’si bu olay için de "Bir gazeteci öldürüldü" derse şaşırmayacağız."