Üzeri kirli diye minibüsün koltuğuna oturtmadılar

Mersin’in Erdemli ilçesinde bir yolcu minibüsüne binen çocuğun, üzeri kirli olduğu için koltuğa oturtulmaması tepkilere yol açtı.

Üzeri kirli diye minibüsün koltuğuna oturtmadılar

Minibüs içindeki kameraya yansıyan görüntüde çocuk koltuğa oturuyor. Ancak minibüs kapısına gelen bir kişi çocuğa uyarıda bulunarak, çocuğun öne doğru geçmesini istiyor. Daha sonra çocuğun uyurken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşılıyor.

 Görüntülerin incelenmesi sonucunda çocuğa minibüse bindikten sonra şoförün değil bir başkasının müdahalede bulunduğu anlaşılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan minibüs şoförü Ali Sarı, "Yolcu Ziraat Bankası civarından aracımıza bindi. Sanayide indi. İnerken uyumuştu ben uyandırdım. Dışarıdan, güvenlik kamerasından gördüğüm kadarıyla bir başkası müdahale etmiş. Ben yolcuya müdahale etmedim. Yolcu istediği yere oturabilir. Aramızda bir diyalog geçmedi. Dikkatim yoldaydı" dedi.

 Kargıcak Kooperatifi Başkanı Murat Erdoğan'da minibüs içi görüntülerde çocuğa dışarıdan bir kişinin müdahale ettiğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti:

'Şoförle yolcu arasında bir diyalog geçmediğini görüyoruz. Bir bayanın içeride telefonla çekim yaparak, sosyal medyaya olayı aktarmış. Video kayıtlarını incelediğimizde şoförümüzün yolcuya yanlış bir beyanın olmadığını gördüm. Yeniden bir değerlendirme ve incelemenin ardından 6 ay sonra şoför arkadaşımızın işini yeniden başlatma kararı alacağız'